fbpx

PlayStation 5 software update 7.0 met Discord functies nu live

PlayStation

De nieuwe software-update is nu live voor PS5-gebruikers over de hele wereld. De omvang van de nieuwe software-update bedraagt ongeveer 1,1 GB en introduceert Discord-integratie en draadloze DualSense-updates.

De belangrijkste feature van de 7.0 update is wellicht de Discord integratie. In februari introduceerde een bèta van de nieuwe PS5 software voor het eerst Discord voice chat, nu is het officieel uitgerold naar alle PS5 gebruikers. In de video hieronder vind je een stappenplan voor het opzetten van een Discord-gesprek op PlayStation 5.

Het is nu soms ietwat vervelend dat je je PS5-controller aan moet sluiten om hem te updaten, nu kan dit draadloos waardoor je dus gewoon rustig vanuit je zetel de update kan laten uitvoeren.

De update brengt ook ondersteuning voor tv’s met variabele refresh rate en 1440p resolutie mogelijkheden. Als je een extra framerate-voordeel wilt voor PS5-games op een tv die deze functie ondersteunt, dan is dit groot nieuws voor jou. Dit is een typische functie die de Xbox Series X/S altijd heeft gehad, maar bij de PS5 nog achterbleef.

Andere kleine updates betreffen de mogelijkheid om een Share Screen te starten vanaf het profiel van een vriend, een ‘join game’-knop tijdens Party Chats, een kaart die tonen welke vrienden een specifieke game spelen, de mogelijkheid om handmatig beelden te uploaden naar de PlayStation-app en de optie om games te filteren bij het maken van een lijst.

Verder is het mogelijk om in te stellen wie zich kan aansluiten bij multiplayersessies en welke spelers uitnodigingen kunnen versturen.

De update is nu te downloaden voor gebruikers van PlayStation 5.

Gepubliceerd door Frumberto

Te vinden op zowat alle MMO's waarvan World of Warcraft de allereerste was. Op 11 jarige leeftijd deelde hij een account met zijn grotere broer. Nu probeert Frumberto aanwezig te zijn in alle digitale spelwerelden. Hij heeft een nostalgische ziel door zijn liefde voor oude RTS games zoals C&C Red Alert, Warcraft, Starcraft, Cossacks en AoE 1 & 2.

Eén opmerking over 'PlayStation 5 software update 7.0 met Discord functies nu live'

  1. De ps5 ondersteunde al wel 1440p, maar enkel op pc monitoren. Op tv’s niet omdat er geen 2k tv bestaat..

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: