fbpx

“PowerWash Simulator’s Midgar Special Pack is absoluut de moeite”

Help! Meer dan een half jaar nadat PowerWash Simulator werd gereleased, ben ik nog steeds verslaafd aan die godverdomse hogedrukreiniger. Modder, slijk of gewoon drek, alles wordt weggespoeld met mijn krachtige straal. Nadat we in januari al de gratis Tombraider content kregen, is het nu de beurt aan de tweede gratis DLC: het Midgar Special Pack.

Waarom Wel?

Voor de fans van Final Fantasy en hogedrukreinigers

De nieuwste DLC voor het geweldige PowerWash Simulator is gebaseerd op de iconische JRPG: Final Fantasy VII. Zo krijg je de kans om aan de slag te gaan in vijf verschillende locaties. Dus trek je meest vuilbestendige kostuum aan en kies de juiste nozzle en bijhorende zeep want het zal een heuse karwei worden.

In een grote futuristische hal krijg je de opdracht om Cloud’s Hardy Daytona motor op te poetsen. En eens je daar mee klaar bent, schuif je vlot door naar de iets minder blitse Shinra Hauler. Vervolgens is het de beurt aan de vervaarlijk uitziende Scorpion Sentinel. Gelukkig is hij gedeactiveerd want met die moordmachine wil je niet oog in oog staan zonder wapens. Het lijkt niet meer dan logisch dat Tifa een kuisploeg kan gebruiken in het charmante 7th Heaven en wie daarmee klaar is, mag de Mako Energy Exhibit een stevige poetsbeurt geven. Afronden doe je met de imposante Airbuster.

De nieuwste DLC wijzigt de PowerWash formule niet. Het is dus de ideale manier om nieuwe spelers aan te trekken en oude opnieuw aan het poetsen te zetten maar het is ook wel een beetje jammer.

Waarom Niet?

Geen muziek en geen vernieuwingen

Lees deze ‘Waarom Niet?’ vooral als een korte wishlist want er is geen reden om te klagen over gratis content. Het is echter wel jammer dat deze DLC niet de muziek uit de game gebruikt. Om auteursrechtelijke redenen is dit uiteraard niet mogelijk. Het zou deze extra content overigens niet langer gratis houden. Maar wat ik nog het meeste mis zijn Final Fantasy hazmatkostuums en schattige accessoires. Een hogedrukreiniger in de vorm van Cloud’s Buster Sword of een keychain met chibi Tifa. Dat voelt als een gemiste kans en zou nog eens een extra reden zijn om in een kuisfrenzy te schieten. Tenslotte zitten er ook geen nieuwe gameplay elementen in deze downloadable content. Geen must maar wel een laatste element om het verlanglijstje af te ronden.

VERDICT

8

Fans van zowel Final Fantasy VII als van PowerWash Simulator mogen duimen en vingers aflikken, nadat ze welteverstaan hun handen hebben gewassen want extra gratis DLC is gewoonweg fantastisch. Het Midgar special pack kan echter ook gewoon gespeeld worden door fervente hogedrukreinigers. Het brengt exact wat je ervan verwacht. Dus grijp je fluit, ik bedoel spuit, en sproeien maar!

Pluspunten
+ Mooie omgevingen
+ Spuiten is en blijft bevredigend
+ Voor de Final Fantasy fans

Minpunten
– Geen vernieuwingen in de gameplay
– Geen originele muziek
– Geen customisaties

PowerWash Simulator’s Midgar Special Pack
Beschikbaar vanaf 02/03/2023
Beschikbaar op Xbox One / Xbox Series X|S / PC
Gespeeld op Xbox Series X
Website: Officiële website


Legenda bij onze reviewscores

Bij Pragalicious kiezen we ervoor om met afgeronde reviewscores te werken. Zo hebben we een mooie afgelijnde quoteringsschaal en dat maakt het voor jullie een pak overzichtelijker en duidelijker. Het daagt ons dan uit om goed na te denken welk cijfer we een game, film of serie geven.

Weet echter dat een cijfer niet alles zegt en dat we dit altijd motiveren aan de hand van de conclusie die we schrijven.

10 – Meesterwerk
9
– Fantastisch
8
– Uitstekend
7
– Goed
6
– OK

5 – Middelmatig
4 – Ondermaats
3 – Slecht
2 – Pijnlijk slecht
1 – Dramatisch slecht

Gepubliceerd door BrunoB

In het gezegende jaar 2000 verliefd geworden op JRPG's dankzij het fantastische Final Fantasy VIII op Playstation 1 en sindsdien fervent console gamer. Kijkt meer horrorfilms dan gezond is en koopt teveel speelgoed voor zijn kat Gandalf.

%d bloggers liken dit: