fbpx

Old School RuneScape viert 10de verjaardag met The Great Gielinor Cake Off

Old School RuneScape, de iconische MMORPG die enkel nieuwe content uitbrengt waarop door fans is gestemd, viert vandaag zijn tiende verjaardag. Dit wordt gevierd met een in-game-evenement die spelers meeneemt op een avontuur vol nostalgische traktaties.

Dit tijdelijke evenement, waarmee spelers exclusieve cosmetische beloningen kunnen ontgrendelen, is beschikbaar van 22 februari tot 15 maart voor zowel gratis spelers als members. 

Om een decennium van Old School RuneScape te vieren, nemen spelers het tegen het elkaar op in een ‘Cake Off’. Het evenement start met een rondleiding door Gielinor, waarbij spelers de rol van een koksassistent vervullen. Tijdens de rondleiding maken meerdere iconische personages en locaties hun opwachting, waaronder de Lumbridge Goblins, de Wizard of Wizard’s Tower en nog veel meer.

Spelers die het evenement voltooien, krijgen een heleboel goodies. Denk hierbij aan een hoed van een taart (compleet met aangekoekt glazuur), ‘Dragon Candle’-wapen, stijlvolle zilveren feestmuts, verjaardagsballonnen, twee halve kannen wijn, en knuffeldieren in de vorm van Jad, een zwerfhond en een kabouterkind. Er wordt ook een nieuwe lading met cosmetische items toegevoegd aan de game, waaronder een cape, trui met OSRS-logo, rugzak in de vorm van een kabouterkind, en pantoffels in de vorm van Bob de kat en Jad. 

Vorige maand is het Old School RuneScape-team voor het eerst in de tienjarige geschiedenis van de game begonnen met de ontwikkeling van een nieuwe skill, die naar verwachting later dit jaar wordt gelanceerd. 

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)