fbpx

Battlefield 2042 gameplay trailer neemt ons mee naar Zuid-Afrika in Season 4: Eleventh Hour

Vanaf 28 februari kunnen we aan de slag met de map Flashpoint, een nieuwe Specialist Camila “Blasco”, meerdere wapens, een manoeuvreerbaar infanteriegevechtsvoertuig en nog veel meer.

In Season 4 verhuist het strijdveld naar Zuid-Afrika, waar spelers het tegen elkaar opnemen op de nieuwe map Flashpoint. De rotsachtige landschappen van de regio stellen voertuigen in staat om zich zowel goed te manoeuvreren als dekking te zoeken. De ruime binnenruimtes daarentegen zorgen ervoor dat spelers in nabijheidsgevechten verstrikt raken, of ze zich nu lopend of in voertuigen verplaatsen.

De nieuwste Specialist in Battlefield 2042 is hinderlaag-expert Camila “Blasco”, die zich met haar verkenningstraining en aangepaste tactische uitrusting door het landschap kan verplaatsen zonder bewegingsdetectors te activeren. Haar X6-Infiltration Device voorkomt dat vijandige apparatuur haar in het vizier kan houden, verstoord actieve spotting-technologie en creëert zogehete dead zones. Hierdoor wordt vijandige technologie binnen haar bereik gelokaliseerd en onthuld totdat deze wordt vernietigd of gedeactiveerd.

Season 4 bevat ook een arsenaal aan nieuwe wapens, een nieuw voertuig en een gadget. De nieuwe pump action Super 500 Shotgun Sidearm is compact en bedoeld om de vijandelijke linie te doorbreken, maar kan ook worden ingezet voor zeer nabije gevechten. De RM68 is een configureerbaar aanvalsgeweer met een ingebouwde silencer, die tegenwicht biedt voor verbeterde stabiliteit en terugslagcontrole. De lichte AC9 SMG beschikt over een speciale ergonomie om de controle te maximaliseren als spelers snel vanuit de heup vuren.

De nieuwe RPT-31 LMG beschikt over een lage vuursnelheid, zware patronen, een zeer hoge kogelsnelheid en een unieke “flip-scope”-accessoire. Naast deze wapens kunnen de kleefbommen van de SPH Explosive Launcher-gadget worden bevestigd aan spelers, objecten en voertuigen, waardoor dit het perfecte vernietigingsinstrument en anti-infanteriegevechtswapen is.

Spelers kunnen zich binnenkort door kleine ruimtes verplaatsen en soldaten beschermen in een nieuw voertuig: de CAV-Brawler. Het voertuig werkt als een teamspawner, waardoor bondgenoten naast het voertuig kunnen spawnen, zelfs als het vol is. Dit wendbare IFV-voertuig beschikt over actieve bedreigingsdetectie en een verdedigingssysteem voor de korte afstand, dat granaten in alle richtingen werpt en infanteriedreigingen in de buurt bestrijdt.

Spelers kunnen hun rol op het strijdveld blijven bepalen in Season 4 met de meest recente update voor het klassensysteem, die Specialists toewijst aan een van de vier klassieke en bekende klassen: Assault, Engineer, Recon en Support. Het klassensysteem bepaalt ook de uitrustingen waartoe Specialists toegang hebben, en creëert zo een gestructureerdere en begrijpelijkere rol voor spelers.

Daarnaast kunnen spelers later dit seizoen uitkijken naar een gewijzigde versie van de map Discarded, met verbeterde zichtlijnen en zichtbaarheid, diverse soorten dekking om infanteriegevechten te verbeteren, betere controlepunten, geheel nieuwe gebieden op de map en nog veel meer.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)