fbpx

Kinepolis ontving in 2022 29,3 miljoen bezoekers die €499,9 miljoen uitgaven

Kinepolis

2021 was voor heel wat sectoren met dank aan de corona-pandemie een financieel dieptepunt. Ook de bioscopen deelden zwaar in de klappen, maar Kinepolis leek in 2022 uit het dal te zijn gekropen.

Dat blijkt uit de financiële resultaten die het bedrijf naar buiten bracht. Hoewel er nog heel wat maatregelen van kracht waren, denk maar aan het feit dat er een leeg stoeltje tussen verschillende groepen moest blijven, ontving Kinepolis in 2022 70,7% meer bezoekers dan in 2021. De bezoekersaantallen herstelden zich tot 72,7% van het pre-Covid niveau (2019). 

Deze aantallen hadden nog hoger kunnen zijn, ware het niet dat heel wat filmhuizen ervoor kozen om de releases van hun films uit te stellen naar 2023 en 2024. Toch zorgden films als Top Gun: Maverick’en Avatar: The Way of Water voor deze mooie cijfers voor Kinepolis.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d bloggers liken dit: