Acer introduceert Nitro- en Swift-laptops met de nieuwste processoren uit de AMD Ryzen 7000-serie

Acer heeft vandaag de nieuwe Nitro 16- en Nitro 17-gaminglaptops en de nieuwe Swift Go 14-laptop met processoren uit de AMD Ryzen 7000-serie aangekondigd. We zetten de aankondigingen graag voor jullie op een rijtje. Deze info komt uit het persbericht van Acer.

Acer Nitro 16

De 16-inch Nitro 16-gamingnotebook (AN16-41) is voorzien van een vernieuwd WUXGA- of WQXGA-beeldscherm met een refresh rate van 165 Hz en 5% meer schermruimte dan zijn voorganger. Met laptop-GPU’s tot uit de NVIDIA® GeForce RTX™ 40-serie ondersteunt hij tevens NVIDIA Advanced Optimus[i] waarmee gamers naadloos kunnen schakelen tussen de geïntegreerde grafische kaart en de discrete grafische kaart.

Gebruikers kunnen profiteren van een kleurrijke en meeslepende kijkervaring met 100% ondersteuning voor het sRGB-kleurengamma en een scherm/behuizing-verhouding van maar liefst 84%. Daarnaast zijn tevens een groot touchpad van 125 mm x 76,7 mm en 4-zone RGB-verlichting van het toetsenbord geïntegreerd.

De Acer Nitro 16 (AN16-41) zal in de Benelux aan het einde van het tweede kwartaal beschikbaar zijn vanaf EUR 1549.

Acer Nitro 17

De Nitro 17 (AN17-41) is uitgerust met de nieuwste processoren uit de AMD Ryzen 7000-serie en GPU’s uit de NVIDIA GeForce RTX 40-serie en dat alles in een slanke, maar robuuste behuizing. Het 17,3-inch beeldscherm is verkrijgbaar als FHD-beeldscherm met een refresh rate van 144 Hz of 165 Hz of een Quad HD-scherm met een refresh rate van 165 Hz, ondersteund door een scherm/behuizing-verhouding van 81% voor adembenemende beelden. Deze grote ruimte om te gamen wordt afgemaakt met een enorm touchpad (125 mm x 81,6 mm) en een 4-zone RGB-verlichting van het toetsenbord waar alle soorten spelers maar al te graag op zullen willen spelen.

De Acer Nitro 17 (AN17-41) zal in de Benelux aan het einde van het tweede kwartaal beschikbaar zijn vanaf EUR 1649.

Deze twee Acer Nitro-apparaten worden geleverd met maximaal 32 GB DDR5 5600 MHz geheugen en tot 2 TB aan M.2 PCIe Gen 4-opslag zodat gamers en content creators meerdere taken tegelijk kunnen uitvoeren. De laptops maken gebruik van dubbele ventilatoren, vier ventilatie-uitgangen die strategisch aan de zijkant en achterkant zijn geplaatst en een luchtinlaat aan de bovenkant. Voor verbeterde koeling worden ze tevens ondersteund door liquid metal thermal greasemob. Ze zijn ook geïntegreerd met NitroSense-software en een NitroSense-sleutel zodat gebruikers de temperatuur van hun systemen kunnen monitoren en de prestatie-instellingen eenvoudig kunnen beheren.

Acer Swift Go 14: nieuw, dun, licht model met OLED-display

De nieuwe Acer Swift Go 14 (SFG14-42) is een sensationeel, lichtgewicht ontwerp met duidelijke randen en structuurlijnen die passen bij de stijlvolle uitstraling van de Swift-lijn. De strakke aluminium behuizing van 14,9 mm met de scherm/behuizing-verhouding van 90% en ultraslanke zijranden is slechts 4,15 mm en weegt minder dan 1,3 kg. Hij combineert de nieuwste processoren uit de AMD Ryzen 7000-serie met een prachtig 16:10 OLED-scherm met beeldsnelheid van 90 Hz voor productiviteit onderweg.

De sublieme en levendige schermen van de Swift Go 14 worden ondersteund met een piekhelderheid van 500 nits, 100% DCI-P3-kleurengammadekking en VESA DisplayHDR True Black 500-certificering. Hij is voorzien van een 14-inch 2.8K OLED-scherm met een resolutie van 2880×1800, TÜV Rheinland Eyesafe-schermcertificering, toetsenborden met verlichting en wordt afgemaakt met een soepel OceanGlass-touchpad, dat als glas aanvoelt.

De Acer Swift Go 14 (SFG14-42) zal in de Benelux aan het einde van het tweede kwartaal beschikbaar zijn vanaf EUR 999.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.