Samsung onthult nieuwe versie Odyssey Neo G9 met quantum mini LED-technologie en dual UHD-resolutie

Samsung Odyssey Neo G9

De schermtechnologie blijft maar evolueren. Op de CES toonde Samsung de Odyssey Neo G9, ’s werelds eerste dual UHD gaming-monitor.

De Odyssey Neo G9 Gaming Monitor heeft een resolutie van 7.680 x 2.160 en een beeldverhouding van 32:9. Dat is mogelijk door het 1000R curved display van 57-inch dat gebruik maakt van quantum mini LED-technologie met VESA Display HDR 1000-specificaties.

Om reflecties te vermijden heeft Samsung de Odyssey Neo G9 voorzien van een matte finish. Iets wat iedere gamer wel kan smaken denk ik. Bovendien ondersteunt deze monitor verversingssnelheden tot 240Hz. 

Verder beschikt de Samsung Odyssey Neo G9 Gaming Monitor over ’s werelds eerste DisplayPort 2.1-ondersteuning. Deze draagt gegevens ongeveer twee keer zo snel over dan de eerder gebruikte DisplayPort 1.4. Bovendien maakt de nieuwe DP2.1 het met Display Stream Compression (DSC) mogelijk om gegevens zonder vervorming te verzenden.

Nu nog een gaming pc die dit beestje kan temmen…

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.