Survival horrorspel Into the Dead: Our Darkest Days aangekondigd voor pc

Fans van duistere horrorspellen hebben er weer eentje bij om aan hun verlanglijstje toe te voegen. Ontwikkelaar PikPok kondigde namelijk een nieuwe telg aan in hun populaire Into the Dead-reeks.

Into the Dead: Our Darkest Days verschijnt exclusief op pc via Steam.

Into the Dead: Our Darkest Days speelt zich af in Texas, 1980. Walton City is ten prooi gevallen aan een zombie-uitbraak, en ontsnappen is de enige kans om te overleven.

In tegenstelling tot de vorige delen van de serie, waar de focus op FPS lag, kiezen de makers voor Our Darkest Days voor een side-scrolling survivalgame waarin spelers een groep overlevenden van schuilplaats naar schuilplaats moeten leiden in een poging iedereen levend uit de stad te krijgen.

Je moet, zoals in iedere survival game, dus op zoek gaan naar voorraden, gereedschap en wapens maken om het op te nemen tegen de zombies. Terwijl de overlevenden door hun ervaringen nieuwe vaardigheden opdoen, moeten ze ook hun fysieke en psychologische behoeften beheren, want Our Darkest Days heeft een mechanisme voor permadeath voor je groep overlevenden.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)