Resident Evil Village VR Mode lanceert op 22 februari 2023

Resident Evil 7: Biohazard in VR-modus is één van de engste ervaringen in mijn leven geweest. Het is voor horrorfans dan ook geweldig nieuws dat Resident Evil Village eveneens in VR gespeeld zal kunnen worden.

In een blogpost laat Kanda Tsuyoshi, producer bij Capcom, weten dat het volledige hoofdverhaal van Resident Evil Village in VR Mode te spelen zal zijn. Visueel gezien zullen de levendige graphics van het 4K HDR-scherm (2000×2040 per oog) en eye tracking voor een verhoogde perceptie van de werkelijkheid zorgen alsof alles wat je ziet ook echt is. 3D-audio versterkt het realisme vanuit elke hoek en je tastzin wordt versterkt via de PlayStation VR2 Sense-controllers. Met deze controllers kan je trillingen, terugslag en weerstand voelen terwijl je met objecten in wereld interactie hebt en wapens afvuurt. De PlayStation VR2 Sense-controllers maken tevens ook intuïtieve bewegingen mogelijk, zoals het omhoog steken van je armen om aanvallen af te weren.

De VR Mode zal enkel gratis zijn voor wie de Gold Edition van Resident Evil Village in huis heeft en zal als aparte DLC gedownload moeten worden.

Gepubliceerd door High_LordWolnir

High_LordWolnir verloor zijn ziel(en) ergens tussen Boletaria en Lothric Castle. Wanneer hij de Nexus even ontvlucht, kan je hem achter zijn PC of PlayStation-console vinden tijdens het spelen van een goede RPG, een story-driven action/adventure game, een nagelbijtende horrorgame of een FPS à la Call of Duty. Verder moet hij zowat de enige persoon zijn op deze aardbol die The Last of Us Part II hoger inschat dat zijn voorganger.