fbpx

Staat de release van PlayStation 6 in Sony’s planning voor 2028?

PlayStation 5 vs Xbox Series X

De PlayStation 5 is twee jaar geworden en toch kijken we al uit naar wat Sony voor ons in petto heeft in de toekomst. En die ligt niet zo gek ver voor ons zo blijkt. Het is geen wilde gok of een gerucht dat een of andere insider heeft opgepikt terwijl hij op bezoek was in een kantoortje van Sony.

In de discussie tussen Sony en Microsoft over de overname van Activision Blizzard door deze laatste partij, heeft Sony een statement de wereld ingestuurd dat het oordeel in hun voordeel moet laten uitdraaien. Sony is het namelijk niet eens en denkt dat Microsoft zo té groot wordt én dat het Call of Duty, zowat de populairste game op PlayStation, exclusief voor zich zal houden.

In datzelfde statement geeft Sony echter ook een hint naar de release van de PlayStation 6. Ze spreken namelijk over het feit dat Microsoft nog tot 2027 Call of Duty naar de PlayStation consoles wil brengen. Echter is dit niet voldoende en zegt Sony dat het dus geen Call of Duty meer zal krijgen op het moment dat hun nieuwste console moet verschijnen. Lees: 2028.

Da’s nog altijd zes jaar in de toekomst, maar het bevestigd wél dat Sony al lang bezig is met de toekomst van PlayStation.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d bloggers liken dit: