fbpx

Capcom toont eerste gameplay beelden van Resident Evil 4 remake tijdens showcase          

Vandaag om iets over middernacht vond de Resident Evil Showcase plaats. Hoogtepunt was ongetwijfeld de eerste gameplay beelden die we te zien kregen van de remake van Resident Evil 4.

Verder kregen we ook een update over Resident Evil Village Gold Edition en Resident Evil Re:Verse.

Hieronder kunnen jullie de belangrijkste zaken lezen.

Resident Evil Village Gold Edition

Deze editie omvat naast de main game ook de Winter’s Expansion. In deze uitbreiding kunnen aan de slag met de Story DLC ‘Shadows of Rose’. In deze DLC spoelen we de tijd zestien jaar verder na de gebeurtenissen uit het hoofdverhaal en is het Rose die zal moeten vechten voor haar leven. De DLC speelt zich af in de ‘Realm of Consciousness’ van de ‘Megamycete’. Dit is een wereld waar veel vallen en monstens om de hoek loeren. Rose beschikt enkel over een handwapen, een beetje munitie en een eerste hulp kistje. Met weinig middelen ter beschikking moet Rose krachten gebruiken waar ze eigenlijk van af wilt. Door deze krachten op een juiste manier te gebruiken, kan Rose op een effectieve manier mikken op de zwakte van de vijand.

Ook kunnen we met de Winter’s Expansion het hoofdverhaal van Ethan in Third Person Mode spelen. Dit is iets waar vele fans om hebben gevraagd sinds de lancering van het spel. Deze third person modus zorgt voor een minder eng perspectief en kan helpen voor mensen die last hebben van motion sickness. Wie hoopt om eindelijk Ethan’s gezicht te kunnen zien, is eraan voor de moeite. Wanneer je de camera naar zijn gezicht draait, zal hij de andere kant opkijken.

Ook is Resident Evil Village momenteel in ontwikkeling voor PS VR2. De ervaring belooft nog realistischer en intenser te worden dan Resident Evil: Biohazard voor PS VR. Dit omdat alles nu in 4K en HDR wordt weergegeven.

Tot slot kunnen we vanaf nu aan de slag met een demo waarin het je het third person perspectief kan testen. De demo is beschikbaar op alle platformen.

Resident Evil Village Gold Edition is vanaf 28 oktober verkrijgbaar voor PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S en PC. Mensen die de main game in bezit hebben, kunnen de Winter’s Expansion voor 20 euro aanschaffen.

Resident Evil 4

De eerste gameplay beelden zien er alvast veelbelovend uit. De game is volledig van de grond opnieuw gebouwd met respect voor de originele spelwereld. Er worden nieuwe ideeën en moderne graphics aan de game toegevoed om zo een frisse ervaring aan te bieden aan zowel nieuwe als terugkerende gamers. Zo zullen zowel Leon als vijanden nieuwe manieren van aanvallen en verdedigen hebben.

Resident Evil 4 zal op 24 maart 2023 verschijnen voor PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox Series X|S en PC. Mensen die de game op PlayStation 4 aanschaffen, kunnen zonder extra kosten upgraden naar de PlayStation 5-versie. Naast de Standard Edition kan vanaf vandaag ook een Deluxe Edition en een Collector’s Edition gepre-ordered worden.

Wie wil kan de volledige showcase hieronder in zijn geheel herbekijken waarin ook een woordje uitleg wordt gegeven over Resident Evil Re:Verse dat vanaf 28 oktober beschikbaar is.

Gepubliceerd door High_LordWolnir

High_LordWolnir verloor zijn ziel(en) ergens tussen Boletaria en Lothric Castle. Wanneer hij de Nexus even ontvlucht, kan je hem achter zijn PC of PlayStation-console vinden tijdens het spelen van een goede RPG, een story-driven action/adventure game, een nagelbijtende horrorgame of een FPS à la Call of Duty. Verder moet hij zowat de enige persoon op deze aardbol zijn die The Last of Us Part II hoger inschat dat zijn voorganger.

%d bloggers liken dit: