Grootste Valorant-toernooi ter wereld terug in België

Student? Gamer? Schrijf je dan nu in voor Red Bull Campus Clutch – het grootste Valorant-toernooi ter wereld voor studenten – en verdedig de eer van jouw hogeschool of universiteit.

Valorant is razend populair. Hoe dat komt? De first person shooter is gratis, uiterst geschikt voor multiplayer en zit slim in elkaar. Je speelt vijf tegen vijf, elk met de unieke powers en abilities van je favoriete agent op uitdagende maps.

De game werd na de release in 2020 onmiddellijk omarmd door de esports community, met officiële toernooien als de Valorant Champion Tour met een prijzenpot van 1 miljoen dollar als resultaat. Ook niet-professionele spelers kunnen meedingen naar eeuwige roem natuurlijk.

Zo kunnen Belgische studenten zich vanaf nu inschrijven voor het tweede seizoen van Red Bull Campus Clutch, het grootste officiële Valorant-toernooi ter wereld voor studenten. Staan op het spel: een ticket naar de wereldfinale in Brazilië in december!

Vorig jaar wist PXL Esports uit Hasselt door te stoten naar de wereldfinale in Madrid. Als het aan coach Adumon ligt, doen ze dat dit jaar vlotjes over.

Belgische eer

Red Bull Campus Clutch is een VALORANT-toernooi voor universiteits- en hogeschoolstudenten. Dit jaar nemen zo’n 50.000 studenten deel aan meer dan 400 qualifiers in ongeveer 50 landen. In België worden vier online qualifiers en een nationale finale georganiseerd:

Voor elk niveau

Inschrijven moet als team van vijf, kan vanaf 18 jaar én moet als student aan een Belgische hogeschool of universiteit. Als winnaar van de Belgische finale krijg je dat gegeerde ticket naar de wereldfinale van Red Bull Campus Clutch in Brazilië. Daar is de inzet niet alleen onze Belgische reputatie, maar ook een prijzenpot van 20.000 euro.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)