Ubisoft verhoogt prijzen van triple-A games en start met Skull & Bones

Skull And Bones

Alle hobby’s zijn duur, en ook gaming begint best wel een prijzige hobby te worden. Ook Ubisoft doet daar, vanaf de release van Skull & Bones, zijn doet in het zakje bij.

Ubisofts aankomende actie-avonturenspel Skull & Bones, dat er nu echt zit aan te komen, wordt het eerste triple A-spel van Ubisoft dat een prijskaartje van 70 euro krijgt laat de uitgever/ontwikkelaar weten.

Dat werd bevestigd door niemand minder dan Ubisoft CEO Yves Guillemot. Die zei in een interview dat komende triple-A titels die door Ubisoft worden uitgegeven een prijsverhoging zullen zien, te beginnen met Skull & Bones.

Guillemot zei: “Sommige games komen voor dezelfde prijs als de concurrentie. De grote AAA-games komen voor 70 dollar“.

Dat zal mijn spaarvarken niet graag horen…

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

Eén opmerking over 'Ubisoft verhoogt prijzen van triple-A games en start met Skull & Bones'

  1. Meestal gaan Ubisoft prijzen zeer snel naar omlaag maar zij die €80 (Sony zet zelfs -digitaal- de dollar niet gewoon om in euro maar Ubisoft dus wel? –> $70 = €70?) vragen voor een game wens ik veel geluk. Alleen maar goed voor GPU spelers! (ander & beter :P) Bij sommige games moet je al eens meegaan maar dan zullen ze voor mij verdomde goed moeten zijn! Ik zou echt eens willen zien naar gamers aantallen versus prijs versus budget op de laatste periode van 20 jaar (en of dit echt uit noodzaak is, wat ik betwijfel). En hoeveel echt gaat naar de ontwikkelaars zelf, die niet in het topmanagement zitten (het overgrote deel dat dus de games maakt). Waarschijnlijk zoals in elke andere industrie …
    Maar zoals gezegd, als ze de cijfers niet omzetten zoals Sony zullen de reacties wel meevallen.

Reacties zijn gesloten.