EA viert 20ste verjaardag van de Battlefield-reeks

Wat vliegt de tijd… EA’s Battlefield-serie viert immers zijn twintigste verjaardag. Battlefield 1942 werd immers voor het eerst uitgebracht op 10 september 2002. Iets wat ze bij EA niet onopgemerkt voorbij willen laten gaan.

Iedereen zal wel zijn favorietje(s) hebben en bij mij zitten Battlefield 1, Battlefield Bad Company en Battlefield Vietnam daar zeker tussen.

20 jaar geleden, op 10 september 2002, brachten DICE en EA Battlefield 1942 uit, en luidden daarmee een nieuw soort first-person shooter in – een shooter die je in staat stelde om deel te nemen aan grootschalige gevechten in een WW2-thema-sandbox die creativiteit aanmoedigde en leidde tot spektakels die we allemaal kennen als Only-In-Battlefield-momenten“, lezen we in de mededeling die het Battlefield team de wereld instuurde.

Om deze verjaardag te vieren kunnen spelers die deze maand inloggen in Battlefield 2042 genieten van vijf gratis Player Cards. Daarbovenop kan je ook drie Weapon Charms vrijspelen. Log je in tussen 13 en 19 september dan krijg je de Antarctic Patrol-Charm. Tussen 20 en 27 september inloggen is goed voor de Crab Rave.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)