Action-RPG serie Torchlight is terug met free-to-play game

Torchlight heroes

Wie herinnert zich Torchlight nog? Zowel het eerste als tweede deel staat vol trots naast genregenoten als Diablo. Nu keert Torchlight terug als free-to-play action-RPG op pc en mobile.

Meer zelfs: Torchlight Infinite kun je vanaf oktober al downloaden via Steam om te proeven van een zeer vroege early access-versie.

Free-to-play wil echter zeggen dat je eerder een microtransactie-gedreven game à la Diablo: Immortal kunt verwachten dan een traditionele action-RPG zoals we de reeks kenden. Jammer, want zowel het origineel als Torchlight II staan in het geheugen gegrift als enkele van de beste games die het genre te bieden heeft.

Wat je kan verwachten in Torchlight Infinite: een season pass, monthly pass, auction house en premium currency bundels. Minstens twee uit die lijst laten de haren in m’n nek spontaan rechtspringen, maar soit.

De meest recente Torchlight-game was meteen ook de eerste van de hand van een nieuwe development studio: Echtra Games. Zij namen de fakkel over van Runic Games, die de eerste twee titels in de reeks met glans afleverden. Torchlight Infinite ligt weer maar eens in nieuwe handen, deze keer bij XD Inc. Benieuwd hoe zij het ervanaf brengen

Gepubliceerd door Lazlo

De legende gaat dat Lazlo's eerste woordje "PlayStation" was. Straf, want Sony's iconische console verscheen pas twee jaar na z'n geboorte. Desondanks omschrijft Lazlo zichzelf intussen als een ware platform-agnost en verdeelt hij de koek tussen z'n PlayStation 5, Nintendo Switch en pc. Op genre-vlak is hij een alleseter, al heeft hij een bijzondere voorliefde voor alles met een sterk verhaal, of waar hij zich urenlang met z'n vrienden in kan verliezen.