Isonzo-video neemt je mee achter de schermen van deze WO1 shooter

Binnen twee weken, namelijk op 13 september, ligt WWI: Isonzo in de winkelrekken. En om dat te vieren ging Creative Director Jos Hoebe rond de tafel zitten met Sabaton-lid Pär Sundström en Wereldoorlogen-historicus Indy Neidell om een eerste blik te werpen op de nieuwe WW1-game.

Authenticiteit en historische nauwkeurigheid zijn de grondbeginselen van de WW1 Game Series. Pär en Indy zijn allebei bekend met de Eerste Wereldoorlog, elk op hun eigen manier. Indy was jarenlang de schrijver en presentator van The Great War, een YouTube-kanaal dat verslag deed van de gebeurtenissen in de Eerste Wereldoorlog.

In de tijd dat hij aan het kanaal werkte, bezocht hij Fort Douaumont samen met de ontwikkelaars van Verdun. Momenteel werkt hij aan een soortgelijk YouTube-project WW2 in Real Time, en in die hoedanigheid brengt hij ook vele uren door, diep begraven in de geschiedenis van beide oorlogen.

Deze mannen weten dus waarover ze praten…

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)