Onderzoek wijst uit dat gamers hun hobby opgeven vanwege de stijgende energierekeningen

We moeten er geen doekjes om winden: het leven wordt duurder, en duurder, en dus moeten we wel af en toe eens ergens op besparen. En aangezien games best duur zijn, is voor gamers (of hun familie) rap de keuze gemaakt…

Voor 70 à 80 euro kan je makkelijk je telefoon/TV/internet, water- of elektriciteitsfaktuur betalen. En laat dit nu net de doorsnee prijs van een game zijn in België. Om maar even te vergelijken natuurlijk.

Volgens een onderzoek geven heel wat gamers hun hobby op omdat ze anders de stijgende energierekeningen niet meer kunnen betalen. Dat is toch het geval in Amerika. Uit een recente studie is gebleken dat gamers in de VS tijdens hun leven ongeveer 58.000 dollar uitgeven aan gamen.

Als er nieuwe consoles worden uitgebracht, stijgen de prijzen van games en veel next gen-titels kosten nu maar liefst 70 euro (of meer). Voeg daarbij het feit dat bedrijven zoals Sony nu gratis upgrades afschaffen en je hebt al meteen door dat gamen best een kostelijke hobby is geworden.

Van de 2.000 ondervraagden zou 1 op de 10 Britse gamers overwegen om helemaal te stoppen met gamen als de kosten blijven stijgen.

21 procent geeft toe dat ze minder tijd spenderen aan hun hobby, en 15 procent zegt dat ze blijven gamen maar op andere rekeningen gaan besparen. Denk hier aan eten en drinken, boodschappen of andere uitgaven.

53 procent is bereid om minder uren te gamen als dat geld zou besparen op de energierekening.

Waar zou jij op besparen als het plots allemaal net iets te duur geworden is?

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)