fbpx

Weekendmenu: wat speelt en kijkt het Pragalicious-team? Week 29 – 2022

De Pragalicious-crew serveert je met veel plezier hun weekendplannen voor deze week. Wat staat er bij jullie op het menu dit weekend? Laat het ons zeker weten!


Praga

De kat krabt de krollen van de trap. De kat is krols. Als de kat van huis is dansen de muizen. Hopelijk heb ik geen kat in een zak gekocht. Er is een pitspoes, straatpoes, een mispoes, stoeipoes, kortom er is een poes/kat voor iedereen! En dan mogen jullie nu raden welk poesje ik ga strelen dit weekend…

Volgend maand ga ik op vakantie naar Spanje, dus om mijn Spaans wat bij te schaven ben ik volop Spaanse series aan het bekijken op Netflix, en daar zitten er een paar verdomd goeie tussen. Denk dan in de eerste plaats aan La Noche Mas Larga en La Reina del Sur. Tenzij er totaal onverwacht weer iets anders trending is op Netflix, Streamz of Disney Plus natuurlijk. Resident Evil alvast niet want die zou superslecht zijn… maar Black Summer ziet er wel vet uit! Dat verhaal gaat als volgt: Tijdens de donkere dagen direct na een zombieapocalyps werken volslagen vreemden samen om de kracht te vinden om te overleven en terug te keren naar hun dierbaren. Misschien de perfecte opwarmer voor het finale einde van The Walking Dead dat er zit aan te komen.


MrRolfson

Yes! Voor mij starten nu niet twee maar liefst tien vrije dagen. Die worden dit weekend goed ingezet met een etentje ter ere van de verjaardag van mijn moeder. Op zondag trekken we naar de koekenstad (Antwerpen) voor de Tall Ships Race. Ik wil eindelijk die grote zeilschepen wel eens van dichtbij zien die daar liggen te blinken. Op Amazon Prime staat sowieso James May: Our Man in Italy op het menu. Wat is dat toch een heerlijke, rare man!

Qua games twijfel ik om Stray in huis te halen. Voor €30 zou ik eigenlijk niet moeten twijfelen, maar het is omdat mijn backlog nog vrij groot is. Ik zou dringend eens moeten beginnen aan Death Stranding, Cyberpunk 2077 en Horizon Forbidden West. We zien wel waar het schip strandt!


auron_sagara

We gaan dit weekend nog even nagenieten van de vakantie, en dan is het terug tijd om te gaan werken. Alhoewel ik in de vakantie niet heb stilgezeten, want ben een gewaardeerde koerier geworden. Welteverstaan in de fantastische game Death Stranding. De game heeft me volledig opgeslokt.

Met het vrouwtje zitten we aan het einde van seizoen 7 van Blue Bloods, en staat Ms. Marvel op het programma. Alleen ben ik eindelijk begonnen aan het derde seizoen van The Boys, en wat een start weer van deze geweldige reeks.


RoMa

Auron z’n passionele praat over z’n suggestie tijdens onze laatste podcast heeft me overtuigd. Ik heb me Hellblade: Senua’s Sacrifice aangekocht en ben ontzettend benieuwd naar de ervaring! Een superlange game is het niet, dus wie weet knal ik die er dit verlengd weekend wel gewoon door en begin ik erna (eindelijk) met Elden Ring. Een gamer z’n backlog, het is een levenslange strijd.

Op Netflix heb ik me doorheen het eerste seizoen van Resident Evil geworsteld. In m’n review lees je dat die ervaring niet zo fijn was. Tijd nu voor het laatste seizoen van Gotham!


Jim

Dit weekend zal ik vooral terugblikken naar het bezoeken van de Mont Saint-Michel, Omaha Beach en de prachtige dorpen aan de Normandische kust. Eenmaal we vrijdag terug thuiskomen wordt het de was insteken en volledig uitrusten door me te verdiepen in Stray, een game waar ik zo benieuwd naar ben!

Zaterdag wordt alweer een prachtige dag voor twee mensen die me nauw aan het hart liggen. Voor het tweede weekend op rij een huwelijk en een feest, serieuze Wedding Crashers vibes. Owen Wilson en Vince Vaughn zoeken nog een derde man blijkbaar.

Zondag start de Belgische competitie terug. Hopelijk knallen ze en speelt Anderlecht in eigen huis KV Oostende helemaal naar de haaien.


High_LordWolnir

Buiten het verlengde weekend staat er voor mij ook een week verlof op het programma al is dat gestart in mineur. Normaal zou ik gisteren met een vriend vertrokken zijn naar Berlijn maar één dag voor vertrek is hij positief getest op Covid-19. Hoewel dit een bittere pil is om door te slikken, ga ik er mijn verlof niet door laten verpesten. De optimist in mij ziet hierdoor heel wat tijd vrijkomen om te gamen en series te bekijken.

Nu ik toch tijd genoeg heb, kan ik eindelijk aan Cloudpunk beginnen. Het is een soort van Death Stranding meets Cyberpunk 2077 want jij bent als speler koerier in een Cyberpunk-achtige wereld. Dat klinkt voor mij als een ideale combo.

Op vlak van series ben ik begonnen aan Gotham. Ik hou van de duistere sfeer die heerst in deze stad. De eerste vier afleveringen hebben mij alvast goed te pakken.


Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d