De doorzichtige Nothing Phone (1) is vanaf 21 juli verkrijgbaar

Nothing Phone (1)

Carl Pei, de oprichter van OnePlus, heeft met zijn nieuwe bedrijf Nothing een opmerkelijke telefoon afgeleverd. De Phone (1) heeft een compleet doorzichtige achterkant en dat kan mijn tech-hart wel bekoren. Bovendien zal de telefoon vanaf 21 juli bij ons te koop zijn aan een erg scherpe prijs.

Op papier lijkt het erop dat Pei met Nothing teruggrijp naar zijn initiele idee bij OnePlus: een telefoon op de markt brengen die zich kan meten met hi-end smartphones, maar aan een betaalbare prijs. Maar dat wil niet zeggen dat er bespaard is op speciallekes.

In de eerste plaats is er de zogenaamde Glyph Interface. Dit moet volgens Nothing een nieuwe manier van communiceren worden dat ook helpt om je schermtijd te verminderen. Dankzij lichtpatronen bestaande uit 900 LED’s kun je voortaan zien wie er belt, tonen ze je app notificaties en laten ze je oplaadstatus zien en meer.

Nothing Phone (1) heeft zoals gezegd een transparante achterzijde. Dit is samengesteld uit meer dan 400 onderdelen en bestaat uit een 100% gerecycled aluminium frame. Bovendien is volgens Nothing meer dan 50% van de plastic onderdelen van de telefoon gemaakt van biologisch of gerecycled materiaal.

Waar ik persoonlijk wel benieuwd naar ben, is het Nothing OS. Het bedrijf belooft geen bloatware (onnuttige software) te installeren op het op Android gebaseerde besturingssysteem wat zou moeten zorgen voor een snelle en soepele gebruikerservaring.
Bovendien zou de slimme software in het systeem leren welke apps je het meest gebruikt en wordt de batterij optimaal benut. De meest gebruikte apps laden supersnel, terwijl de rest wordt stilgezet om batterij te sparen. 

De specificaties zelf zijn ook niet van de minste. Zo wordt de Phone (1) aangestuurd door de Qualcomm Snapdragon 778G+. Dit is niet de meest recente processor, maar moet wel voldoende kracht leveren om games op een soepele manier te spelen. Verder beschikt de Phone (1) over een 6,55″ OLED-scherm met HDR10+ en een aanpasbare 120Hz refresh rate. De smartphone zou 18 uur moeten meegaan bij intensief gebruik en dankzij het snel laden zou de batterij na slechts 30 minuten laden al voor 50% opgeladen moeten zijn. Draadloos laden wordt ook ondersteund.

Tot slot beschikt de Phone (1) over een dual camera met twee sensoren van 50 MP. De hoofdcamera is de Sony IMX766 met een groot diafragma van ƒ/1.8, wat voor goede beelden moet zorgen in donkere omgevingen én een dubbele beeldstabilisatie.

Phone (1) is verkrijgbaar vanaf 21 juli in zowel wit als zwart, met keuze uit drie modellen: 8GB/128GB (€469,-), 8GB/256GB (€499,-), en de 12GB/256GB (€549,-eind zomer verkrijgbaar). Bestellen kan via nothing.tech en geselecteerde providers en retailers.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.