Nintendo Switch-versie van No Man’s Sky in de maak

No Man’s Sky doet het behoorlijk goed op de Steam Deck. Dat hebben ze bij Hello Games ook gezien en zo kwam de ontwikkeling van een Nintendo Switch-versie van de game in een stroomversnelling terecht. Niet iedereen heeft namelijk reeds een Steam Deck in huis, maar velen hebben wel al een Switch op de salontafel rondslingeren…

Concreet verschijnt de Switch versie op 7 oktober dit jaar. Je zult de game niet alleen uit de Nintendo-shop kunnen downloaden, maar je zal ook een fysiek exemplaar kunnen aanschaffen. Ook de PlayStation 5 krijgt op diezelfde dag een fysieke release van de game. In de game zitten alle updates van de laatste zes jaar vervat, waardoor je een dijk van een game binnen haalt en niet het gedrocht dat de game initieel was.

Wellicht zal er wat aan performantie moeten worden ingeboet, want de Switch-versie verschijnt als een single player-game only. Als extra krijgen we echter touch screen-functionaliteit waardoor jouw inventory beheren op de Switch een stuk eenvoudiger wordt! Omtrent cross save werd er niet gerept; daar wordt dus gevreesd dat veteranen met een schone lei opnieuw moeten beginnen.

Gepubliceerd door Ardtieboy

Een paarse Game Boy Color en Pokémon Red deden de vonk zo'n 16 jaar geleden overslaan. Sindsdien vertoeft Ard menig avond voor zijn consoles om er helemaal op los te gaan, liefst zonder al te veel nadenken. Games die hem geregeld doen gniffelen staan bij Ard op de bovenste plank. Het is dan ook niet vreemd dat titels zoals Borderlands, Destiny, Animal Crossing en Hearthstone op zijn shortlist staan. Verder hackt en programmeert hij zich door het leven met Nalu 🐶 aan zijn zijde.