Alles wat je moet weten over het nieuwe PlayStation Plus

New PlayStation Plus Essential Extra Premium

Sony heeft zijn online abonnementsdienst op de schop gegooid en schotelt ons in plaats van een abonnementstype nu drie verschillende smaken voor. Het is niet evident om te weten welke smaak nu het beste bij jou past. Daarom zetten we alles netjes op een rijtje zodanig dat jij straks onbezorgd online kan gamen met veel of weinig extra’s.

Belangrijk om weten is dat je géén PlayStation Plus abonnement nodig hebt om free-to-play games te spelen zoals Fortnite, Valorant, Call of Duty: Warzone of Fall Guys: Ultimate Knockout.

PlayStation Plus Essential

€8,99 (maandelijks) / €24,99 (3-maandelijks) / €59,99 (jaarlijks)

Als je al een abonnement had op PlayStation Plus, zal dit abonnement je ongetwijfeld bekend in de oren klinken. Want alle voordelen die in Essential zijn ondergebracht, zagen we ook al terug bij het oude abonnement. De belangrijkste voordelen is dat je alle games online kan spelen én dat je maandelijks enkele leuke games gratis aan je online bibliotheek mag toevoegen.

  • Maandelijkse games
  • Online multiplayer
  • Exclusieve kortingen
  • Exclusieve content
  • Cloudopslag
  • Share Play
  • PlayStation Plus-verzameling (enkel PS5)
  • Gamehulp
  • Geen verzendkosten, rechtstreeks bij PlayStation
PlayStation Plus Extra

€13,99 (maandelijks) / €39,99 (3-maandelijks) / €99,99 (jaarlijks)

Dit abonnement is voor de meeste, doorsnee gamers misschien wel de meest interessante optie. Uiteraard krijg je alle voordelen van PlayStation Plus Essential als je voor het Extra-abonnement kiest. Maar voor de meerprijs van €40 per jaar krijg je wel toegang tot honderden PlayStation 4 en PlayStation 5-games. Denk daarbij aan kaskrakers zoals God of War, Uncharted 4: A Thief’s End, Death Stranding: Director’s Cut, Spider-Man, Assassin’s Creed: Valhalla en véél meer. De volledige lijst, die regelmatig zal worden aangevuld, vind je hier terug.

PlayStation Plus Premium

€16,99 (maandelijks) / €49,99 (3-maandelijks) / €119,99 (jaarlijks)

Als kers op de PlayStation Plus-taart vinden we het Premium abonnement. Dit is er om de gamer te bedienen die echt alles wil krijgen én ook nog eens een nostalgicus blijkt te zijn. Want naast cloudstreaming en speciale demo’s van games, krijg je ook een mooie catalogus voorgeschoteld met games uit het PS2, PS3 en PSP tijdperk. Klassiekers zoals Ape Escape, Jack and Daxter, Red Faction en Oddworld: Abe’s Oddysee staan in Premium op jou te wachten. De volledige lijst vind je hier terug.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.