fbpx

Cities: Skylines meer dan 12 miljoen keer verkocht

Cities Skylines

Liefhebbers van het bouwen van steden weten welke ze game ze moeten aanschaffen, dat is meer dan duidelijk. Want het fantastische Cities: Skylines ging ondertussen al meer dan 12 miljoen keer over de (digitale) toonbank.

De game van ontwikkelaar Colossal Order kwam in 2015 op de markt en vulde de leegte in die de reboot van SimCity twee jaar eerder achterliet. Die laatstgenoemde flopte redelijk hard, waardoor heel wat digitale stedenbouwkundigen hun toevlucht zochten in Cities: Skylines.

Uitgever Paradox Entertainment roept zich met deze mijlpaal meteen uit tot de marktleider van het city-building genre. En dat is best pijnlijk voor de toenmalige ontwikkelaars van Maxis, de ontwikkelaar van SimCity. Deze game was jarenlang marktleider en moest na de flop uit 2013 de deuren sluiten van Electronic Arts.

Wil je Cities: Skylines eens uitproberen? Dat kan onder andere via Steam, waar de game op dit moment €27,99 kost. Maar de game is ook te spelen op PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en is ook te vinden in de Microsoft en Epic Games Store.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d