Xbox bouwt het gaming platform voor de komende 20 jaar

Op 12 én 14 juni houden Microsoft en Bethesda hun jaarlijkse showcase. Maar naast games gaan beide studio’s, en Microsoft in het bijzonder, het ook over iets anders hebben, namelijk het gaming platform van de toekomst.

Microsoft en Xbox beschouwen dit als een voortgangsupdate van hun missie: het plezier en de community van gamen naar de 3 miljard gamers op de planeet brengen. Nu het 20-jarig jubileum van Xbox onlangs achter de rug is, vinden ze het ook belangrijk om ons te laten weten wat je kunt verwachten van Team Xbox, inclusief hun devices en services, terwijl ze een platform voor de komende 20 jaar met gaming bouwen.

Vandaag willen ze delen wat ze gaan doen om door te gaan waardoor Xbox de beste waarde in gaming is voor spelers om te genieten van de beste games, in alle genres en op verschillende consoles, pc’s en in de cloud, inclusief nieuwe Xbox Game Studios titels die op dezelfde dag dat ze worden gelanceerd met Xbox Game Pass.

Microsoft zal:

  • De Xbox-app naar Samsung 2022 Smart tv’s brengen
  • Xbox Cloud Gaming uitbreiden naar meer landen
  • Nieuwe game-ervaringen naar Microsoft Edge en Windows 11 brengen
  • Updates voor Xbox Game Pass-leden uitrollen
  • Meer opties om jezelf uit te drukken met Xbox Design Lab introduceren

Zoals Phil Spencer, CEO Microsoft Gaming, het ziet: “We bouwen een platform dat miljarden gamers kan bereiken – of het nu op de console, of op pc, of via Xbox cloud streaming is – waar spelers op elk device waarop ze willen spelen de content moeten kunnen vinden die ze willen spelen.”

De veranderingen en verbeteringen aan de Xbox ervaring die ze vandaag hebben aangekondigd, maken allemaal deel uit van hun missie om iedereen op de planeet het plezier en de community van gamen te bieden. Het is een groot doel, met meerdere stappen voor de komende jaren.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)