Life is Strange-dev Dontnod heet voortaan Don’t Nod

Don't Nod logo

Dontnod, de studio achter titels als Life is Strange (1 & 2), Vampyr en het momenteel gratis verkrijgbare Tell Me Why, zet zichzelf opnieuw in de markt als Don’t Nod.

En dan denk je: ‘Huh, dat is toch eigenlijk gewoon hetzelfde?’ En ik zou geneigd zijn je gelijk te geven, ware het niet dat de rebranding veeleer een statement dan werkelijk een nieuwe merkidentiteit inhoudt.

Zoals de Fransozen het zelf vertellen: “We are reintroducing the apostrophe and the space between the words to truly embrace the meaning of DON’T NOD. DON’T NOD is two words to represent our tendency to be non-conventional as a company and in the games that we create — as in, we DON’T NOD along to everyone else’s tune.

Met andere woorden: het bedrijf heeft zichzelf altijd gezien als een onconventionele studio in een zee van eenheidsworst. Om dat karakter kracht bij te zetten introduceren ze dus een naamsverandering die dat nog meer in de verf zet.

Mij niet gelaten, want ik ben behoorlijke fan van het knappe werk dat ze daar bij Niet Knikken verrichten. Life is Strange blijft één van m’n all-time favourites.

En voor fans van Don’t Nod-games is er trouwens nog een fijne extra. Samen met de nieuwe naam en bijhorend logo lanceert de studio een nieuwe website die in het teken van haar community staat. Zo kunnen fans van hun titels content delen met like-minded mensen.

Gepubliceerd door Lazlo

De legende gaat dat Lazlo's eerste woordje "PlayStation" was. Straf, want Sony's iconische console verscheen pas twee jaar na z'n geboorte. Desondanks omschrijft Lazlo zichzelf intussen als een ware platform-agnost en verdeelt hij de koek tussen z'n PlayStation 5, Nintendo Switch en pc. Op genre-vlak is hij een alleseter, al heeft hij een bijzondere voorliefde voor alles met een sterk verhaal, of waar hij zich urenlang met z'n vrienden in kan verliezen.