Releasedatum Pokémon Scarlet en Violet bekend

Sta me toe meteen met de deur in huis te vallen; Pokémon Scarlet en Pokémon Violet verschijnen beide op 18 november op Nintendo Switch. Dat nieuws werd naar buiten gebracht door The Pokémon Company en Nintendo door middel van een gloednieuwe trailer.

Pokémon Scarlet en Violet lijken opnieuw de openwereld-kaart te trekken net zoals Arceus dat deed, al lijkt het hier – afgaande op de trailer – net iets subtieler te worden geïntegreerd dan in Pokémon Legends: Arceus. Hoewel er nog niet veel gameplay gelost werd, vermoed ik dat het een combinatie wordt van Sword/Shield met Arceus-elementen. Wat wél met zekerheid gloednieuw is, is de coöperatieve modus die het toelaat om met vier andere spelers de open wereld te verkennen; een absolute primeur in de geschiedenis van Pokémon-games.

Ook werden enkele personages aan ons voorgesteld; Professor Sada en Professor Turo. Meer zelfs; voor het eerst in de geschiedenis van de games bepaalt de versie van de game met welke professor je oog in oog komt te staan. In Pokémon Scarlet ontmoeten spelers professor Sada en in Pokémon Violet ontmoeten ze professor Turo. Elke professor doet onderzoek naar de overleveringen uit de regio.

Ook werden enkele nieuwe Pokémon zoals Pawmi, Lechonk en Smoliv aan het grote publiek voorgesteld. Deze drie zijn echte lichtgewichten als je ze vergelijkt met Koraidon en Miraidon; de twee nieuwe legendarische Pokémon die het levenslicht binnenkort te zien krijgen. Koraidon heeft iets mee van een legendarisch Japanse draak, terwijl Miraidon meer op een futuristische Digimon lijkt. I could not care less, eerlijk gezegd! Gotta Catch ‘Em All, tenslotte…

Gepubliceerd door Ardtieboy

Een paarse Game Boy Color en Pokémon Red deden de vonk zo'n 16 jaar geleden overslaan. Sindsdien vertoeft Ard menig avond voor zijn consoles om er helemaal op los te gaan, liefst zonder al te veel nadenken. Games die hem geregeld doen gniffelen staan bij Ard op de bovenste plank. Het is dan ook niet vreemd dat titels zoals Borderlands, Destiny, Animal Crossing en Hearthstone op zijn shortlist staan. Verder hackt en programmeert hij zich door het leven met Nalu 🐶 aan zijn zijde.