Tell Me Why is nu gratis op Xbox en Steam ter ere van Pride Month

Tell Me Why

Dontnod’s adventure game Tell Me Why zal de hele maand juni gratis verkrijgbaar zijn in de Xbox Store en op Steam. De episodische game wordt deze maand cadeau gegeven in het kader van Pride Month.

Tell Me Why is een episodische adventure game à la Life is Strange, waarin de tweeling Tyler en Alyson Ronan de dood van hun moeder moet verwerken. Zoals het wel vaker het geval lijkt bij tweelingen, hebben de broer en zus een telepatische link.

Het is de ideale game voor een speciale aangelegenheid als Pride Month, aangezien het één van de weinige titels is waarin één van de protagonisten openlijk transgender is. Iets waarvoor Dontnod z’n uiterste best deed om zo respectvol mogelijk ermee om te springen.

Het spel uit 2020, dat uitgegeven wordt door Xbox Publishing, zal nog voor de rest van de maand volledig gratis beschikbaar blijven. Daarbovenop zal Xbox Publishing 25 000 dollar aan twee goede doelen binnen de trans-gemeenschap schenken.

Je kan de game hier gratis claimen op Steam en in de Xbox Store.

Gepubliceerd door Lazlo

De legende gaat dat Lazlo's eerste woordje "PlayStation" was. Straf, want Sony's iconische console verscheen pas twee jaar na z'n geboorte. Desondanks omschrijft Lazlo zichzelf intussen als een ware platform-agnost en verdeelt hij de koek tussen z'n PlayStation 5, Nintendo Switch en pc. Op genre-vlak is hij een alleseter, al heeft hij een bijzondere voorliefde voor alles met een sterk verhaal, of waar hij zich urenlang met z'n vrienden in kan verliezen.