De top van de wereldwijde esports komt deze week naar Antwerpen

Esports is trending. Dat zal de komende week bijzonder duidelijk worden in Antwerpen.

Daar wordt immers de PGL Antwerp Major –  het wereldkampioenschap Counter-Strike: Global Offensive – georganiseerd, met vanaf donderdag 19 mei tot en met zondag 21 mei de apotheose in het Sportpaleis, waar meer dan 40.000 enthousiaste fans uit 60 landen zullen tonen dat esports niet moet onderdoen voor andere grote sportevenementen.

Naast deze topcompetitie zal META, het grootste esports & gaming agency in de Benelux, ook een esportsconferentie organiseren in het Hilton hotel te Antwerpen. Op 19 en 20 mei zullen internationale sprekers tijdens de Esports Revolution conferentie hun licht laten schijnen op de internationale esports markt en de (commerciële) mogelijkheden voor iedere betrokken partij.

De conferentie wordt bovendien om 10u geopend door Antwerps burgemeester Bart De Wever, waarmee de stad Antwerpen aantoont het belang van esports en de groei in te zien.

Ook de bedrijfswereld volgt volledig met onder andere de CEO van EVS en de Managing Partner van EY Belgium die als spreker aanwezig zullen zijn, en internationale topsprekers van onder andere AB Inbev, G2 Esports en natuurlijk PGL, de organisator van de PGL Major

Naast de focus op esports als globaal en lokaal fenomeen met internationale topsprekers zijn er ook trajecten met aandacht voor technologie en infrastructuur. Hierin zullen Belgische topbedrijven zoals Proximus en NEP hun innovaties meedelen. Ten slotte is er nog het vierde traject, in samenwerking met SportTech Belgium, waar Europese scaleups en startups de kans krijgen om topinvesteerders te overtuigen.

Kortom, Antwerpen zal gedurende enkele dagen even centraal staan in de wereld van esports.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)