Gabe Newell wou initieel geen zombies in Left 4 Dead

Nonkel Gabe heeft weer van zich laten horen en deze keer over de populairste zombiefranchise in gameland. Chet Faliszek (Left 4 Dead, Portal 2,…) voormalig medewerker van Valve onthulde tijdens een podcast van Kiwi Talkz dat zijn baas destijds eigenlijk geen zombies wou in Left 4 Dead.

Tijdens een etentje vroeg Gabe aan Chet meer details over de game die later zou uitgroeien tot een topper. Het antwoord van Faliszek was dat Left 4 Dead ging om samenhorigheidsgevoel en samenwerking. Gabe wou geen lage kwaliteit of onleuke game uitbrengen en had destijds zo zijn twijfels bij het project. Hij was geen fan van zombies, het bracht nog geen hype naar de community en het genre was nog zeer niche in gameland.

Chet Faliszek ging meteen aan de slag met het creëren van personages en hun ervaringen in horrorfilms ook overbrengen naar de games en de speler dat bepaald gevoel geven. Een goeie zet later gezien want het spel kreeg lovende kritieken en goeie recensies. Met meer dan 12 miljoen verkochte kopieën mag het zich echt wel op de borst kloppen. Het zijn er natuurlijk veel meer dan die 12 miljoen want elke sale op Steam is zowel deel 1 als 2 van de franchise voor een prikje te koop.  

Gepubliceerd door Jim

Dankzij de pandemie en een passie voor games begonnen met een afstandsopleiding journalistiek. Hij is afkomstig uit Bornem en draagt shooters en RPG’s on- en offline een warm hart toe. Allround gamer die op zijn 6 jaar een Game Boy kreeg en daarna de joysticks nooit meer heeft losgelaten. Zijn favoriete reeks is Assassin’s Creed en zou in een ander leven graag eens een frisse pint willen gaan drinken met zijn preferito Italiaan, Ezio Auditore. “Its the good life we live,and may it not change us.”