Nintendo Switch op plek vier van meest verkochte consoles ooit in Amerika

Nintendo Switch OLED

De NPD Group (voluit, National Purchase Diary) onthulde vandaag hun cijfers over de verkoop van consoles in Amerika.

Daaruit concluderen we dat de Nintendo Switch onlangs de PlayStation 4 heeft voorbijgestoken en enkel de PlayStation 2, Xbox 360 en oudere broer Wii moet laten voorgaan in deze resultaten.

Mat Piscatella, Executive Director en adviseur bij NPD die iedere maand de verkoopcijfers samenvat van hardware, games, accessoires en tal van andere dingen postte dit vandaag op Twitter.

Wanneer we de cijfers van Nintendo’s laatste nieuwe console van dit jaar bekijken zien we dat ze in de maand april en van heel het jaar, tot nu toe de beste van de klas zijn. Op vlak van verkoop in aantal dan toch want het meeste geld (pure hardware dollars) werd binnengerijfd door de Xbox Series X/S en op de tweede plek de PlayStation 5. Waarom de Switch derde staat in het rijtje is simpel, het prijskaartje van hun console is minder vergeleken met dat van hun concurrenten.

Gepubliceerd door Jim

Dankzij de pandemie en een passie voor games begonnen met een afstandsopleiding journalistiek. Hij is afkomstig uit Bornem en draagt shooters en RPG’s on- en offline een warm hart toe. Allround gamer die op zijn 6 jaar een Game Boy kreeg en daarna de joysticks nooit meer heeft losgelaten. Zijn favoriete reeks is Assassin’s Creed en zou in een ander leven graag eens een frisse pint willen gaan drinken met zijn preferito Italiaan, Ezio Auditore. “Its the good life we live,and may it not change us.”