fbpx

Steam’s Going Rogue-koopjes zetten roguelikes, roguelites, Soulslikes en Metroidvanias in de kijker

sekiro-speedrun

Om een stukje van de titel te hernemen: roguelikes, roguelites, soulslikes en metroidvanias zijn momenteel best hot. Dat beseffen ze ook bij Steam. Daarom plaatst Valves online verkoopplatform het genre momenteel in de kijker.

Het ideale moment met andere woorden om ofwel kennis te maken met het genre, of als je fan bent, je collectie uit te breiden.

We zouden hier al de games kunnen opnoemen natuurlijk, maar net zoals bij het echte winkelen is het toch plezanter om zelf de winkel binnen te stappen en te gaan neuzen of er iets voor jou bijzit.

Je kan trouwens neuzen per categorie. Op zoek naar een Soulslike, of een game geïnspireerd door de Metroid- of Castlevania-series, dan weet je wat je te doen staat.

Zo kan je bij Soulslike bijvoorbeeld terecht voor zowel Sekiro als Nioh 2 tot zelfs Star Wars Jedi: Fallen Order. Of waarom niet Mortal Shell of Darksiders 3 eens proberen?

De keuze is aan jou!

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d bloggers liken dit: