RuneScape Kingdoms: Shadow of Elvarg aangekondigd

Tabletop-gaming-powerhouse Steamforged Games heeft, samen met uitgever en RuneScape-ontwikkelaar Jagex, de eerste details onthuld van het RuneScape-bordspel dat dit jaar op Kickstarter komt.

RuneScape Kingdoms: Shadow of Elvarg is een coöperatief bordspel voor één tot vijf spelers en speelt zich af in RuneScape’s fantasiewereld Gielinor. Dit table-top avontuur is gedreven door verhaal en immersie in plaats van door complexe strategie. Het spel is ontworpen om liefhebbers van de franchise een nieuwe manier van spelen te geven. Maar ook om zij die nog niet bekend zijn met de MMORPG kennis te laten maken met de spannende wereld van RuneScape,

Verken de koninkrijken Asgarnia en Misthalin met een spelbord dat is vormgegeven als een fast-travel map. Reis van regio naar regio terwijl je je skills verbetert en quests voltooit. Zoom in voor persoonlijke ontmoetingen met iconische eindbazen, die steeds lastiger worden naarmate je de laatste quest nadert.

Steamforged – het bedrijf dat RuneScape Kingdoms: Shadow of Elvarg maakt, Kickstart en uitgeeft  – deelde vandaag deze beschrijving van het spel:

RuneScape Kingdoms: Shadow of Elvarg bevat de klassieke high-fantasy avonturen van de geliefde game in een tabletop-ervaring. Verzamel je eigen groep en betreed de soms epische, maar vaak oneerbiedige wereld van Gielinor. Of je nu krachtige monsters afslacht, epische uitrusting craft of eieren verzamelt om die game-changing taart te bakken, RuneScape Kingdoms: Shadow of Elvarg laat je je fantasie leven, op jouw manier.

Jij kiest welke skills je tot max wilt levelen, welke wapens je craft en zelfs waar je volgende avontuur gaat plaatsvinden. Dwaal door Gielinor en waag je aan alle sidequests die je tegenkomt, of ga in een rechte lijn door de campagnes heen om uitdagende bossfights aan te gaan. Met een progressiesysteem zonder classes kan elk groepslid op zijn of haar eigen manier spelen en skills maximaliseren om zo een hoger level te krijgen. En die levensbelangrijke skillcapes te verdienen.

Wat voor ‘Scaper’ je ook wordt, je zult een belangrijke rol spelen in het succes van je groep – want je weet nooit wanneer het lot van Gielinor zal afhangen van het bakken van de juiste taart.

Steamforged en Jagex hebben vandaag ook bevestigd dat het bordspel de allereerste officiële RuneScape-modellen zal bevatten in de vorm van tabletop-gaming-miniaturen. 

De miniaturen worden gemaakt door het Steamforged-team en zullen iconische outfits, NPC’s en bosses uit de IP uitbeelden, ontwikkeld in een unieke “RuneScape”-stijl voor op tafel. De eerste drie miniaturen die vandaag onthuld zijn, zijn player-avatars waaronder een Knight in plate-body-armour, een Wizard met de Staff of Air, en Elvarg, de groene draak uit de populaire Dragon Slayer-quest.

Steamforged lanceert RuneScape Kingdoms: Shadow of Elvarg op Kickstarter later dit jaar. Om op de hoogte te worden gehouden wanneer de campagne van start gaat, volg je de Kickstarter hier

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)