fbpx

Made in Asia lokte maar liefst 73.624 bezoekers, en wij waren erbij

Made in Asia 2022

Maar liefst 73.624 bezoekers zakten de afgelopen drie dagen af naar Brussels Expo voor het Made in Asia & YouPlay-festival dat met zijn 55.000m² vijf expohallen innam. Made in Asia & YouPlay is volgens de organisatie hét evenement voor fans van Japanse animatie en strips, YouTube-sterren, K-pop, videogames en andere Aziatische popcultuurfenomenen.

Ik maakte zaterdag samen met mijn kinderen de reis naar de Aziatische popcultuur en moet zeggen dat het een ontzettend sfeervol event was. En dat ondanks het feit dat die dag volledig uitverkocht was.

De centrale hal stond bijna tot de nok gevuld met winkeltjes waar je de coolste items kon kopen. De andere hallen stonden respectievelijk in het teken van games, kunst, artiesten en natuurlijk ook lekker Aziatisch eten.

Het enige jammere was volgens mij, en vooral mijn kinderen, de grote focus op de Franstalige bezoeker. Dat is langs de ene kant te begrijpen, aangezien Anime in Wallonië een pak populairder is dan in Vlaanderen. Maar de balans helde bij ons toch iets te ver over wat ons betreft.

Onze avonturen kon je live volgen via de Stories op ons Instagram– en Facebook-account. Maar ook hier zetten we enkele coole foto’s op een rijtje, samen met de officiële aftermovie van Made in Asia + YouPlay.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d bloggers liken dit: