Check hier de eerste teaser voor de Sex Pistols-series Pistol

In mijn jonge jaren was ik een punker, en ik heb die mentaliteit nog steeds wat in mij zitten. Bands als de Sex Pistols, The Exploited, CRASS, Conflict, GBH, Discharge, Mau Maus, Flux of Pink Indians, Misfits, en zo kan ik nog even doorgaan, waren mijn grote idolen in die tijd (en nu nog steeds).

Binnenkort krijgt een van de meest legendarische punkbands ooit, namelijk Sex Pistols, een docuserie die te bekijken zal zijn via Hulu en Disney Plus (UK) vanaf 31 mei. De zesdelige serie werd in mekaar gebokst door niemand minder dan Danny Boyle (Trainspotting en Lock, Stock and Two Smoking Barrels).

Pistol is gebaseerd op gitarist Steve Jones’ 2017 memoires Lonely Boy: Tales From a Sex Pistol, en de cast bestaat uit Anson Boon als Johnny Rotten; Louis Partridge als Sid Vicious; en Toby Wallace als Jones. Thomas Brodie-Sangster, de eekhoornachtige kerel uit The Queen’s Gambit, is aan boord als Sex Pistols manager en architect Malcolm McLaren.

Game of Thrones-actrice Maisie Williams speelt de hoofdrol als Jordan, de punklegende geboren Pamela Rooke die eerder deze week op 66-jarige leeftijd overleed.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)