Wargaming kondigt besluit aan om Rusland te verlaten

De oorlog in Oekräine is er nog smeriger op geworden als je de laatste beelden ziet op televisie en internet. Ook voor de Russische ontwikkelaar Wargaming (World of Tanks) is het genoeg geweest. Zij hebben besloten om het land te verlaten.

Dit laat de studio weten via een officieel statement dat we net via mail ontvingen.

De afgelopen weken heeft Wargaming een strategische evaluatie uitgevoerd van de bedrijfsactiviteiten wereldwijd. Het bedrijf heeft besloten dat het geen bedrijven meer zal bezitten of exploiteren in Rusland en Wit-Rusland.

Met ingang van 31 maart heeft het bedrijf zijn live games activiteiten in Rusland en Wit-Rusland overgedragen aan het lokale management van Lesta Studio dat niet langer verbonden is met Wargaming. Het bedrijf zal niet profiteren van dit proces, noch vandaag, noch in de toekomst. Integendeel, wij verwachten aanzienlijke verliezen te lijden als direct resultaat van deze beslissing.

We zullen de operationele transitie met de nodige snelheid afronden terwijl we volledig in overeenstemming blijven met alle wetten en de veiligheid en ondersteuning van onze werknemers blijven garanderen. Tijdens de overgangsperiode zullen de live-producten beschikbaar blijven in Rusland en Wit-Rusland en worden geëxploiteerd door de nieuwe eigenaar.

Wargaming is ook begonnen met het proces van sluiting van zijn studio in Minsk. Dit zal gebeuren in strikte overeenstemming met de wet. De hoofden van Products en Services zullen binnenkort met hun teams samenkomen om de impact van deze beslissing op elke afdeling te bespreken.

We zullen zoveel mogelijk ontslagvergoeding en steun bieden aan werknemers die getroffen worden door de verandering.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)