CD Projekt Red kondigt nieuwe The Witcher-game officieel aan

De kogel is door de kerk: CD Projekt Red heeft de nieuwe The Witcher-game officieel aangekondigd.

Dat heuglijke nieuws vinden we terug op de officiële website van CD Projekt RED. Verrassend is dat de studio hiervoor samenwerkt met Epic Games. Met andere woorden, de game zal draaien op de Unreal Engine 5 van Epic.

We zijn blij te kunnen aankondigen dat het volgende deel in de The Witcher-serie van videogames momenteel in ontwikkeling is, het begin van een nieuwe saga voor de franchise.

Het team heeft er alvast heel veel zin, en stapt dus ook af van de trouwe REDengine.

Dit is een spannend moment nu we overstappen van REDengine naar Unreal Engine 5, en een meerjarig strategisch partnerschap aangaan met Epic Games. De samenwerking omvat niet alleen licenties, maar ook de technische ontwikkeling van Unreal Engine 5, evenals mogelijke toekomstige versies van Unreal Engine, waar relevant. We zullen nauw samenwerken met de ontwikkelaars van Epic Games, met als hoofddoel om de engine te helpen aanpassen voor open-wereld ervaringen.

Er is nog geen releasedatum vastgesteld. Dat is na Cyberpunk 2077 misschien een goed idee.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)