Netflix bindt strijd aan met account sharing met nieuwe features

Netflix

Netflix heeft het niet voor verschillende huishoudens die één account delen. Daarom experimenteert het nu met enkele nieuwe features die gebruikers meer laten betalen.

Je kent wellicht wel iemand die z’n Netflix-account deelt met vrienden, familie of kennissen. En laten we eerlijk zijn, met de immer-stijgende prijzen van streamingplatformen en het overaanbod aan verschillende spelers die per sé hun eigen streamingdienst op poten willen zetten, is de kans groot dat ook jijzelf de kosten van minstens één streamingplatform met anderen deelt. Begrijpelijk … maar niet de bedoeling, aldus Netflix.

Daarom experimenteert de streaming-gigant, dat beweert dat het ‘méér geld nodig heeft om ons de shows te bieden die we verdienen’, met enkele features die een einde brengen aan het account sharen. Zo test het momenteel in Peru, Costa Rica en Chile enkele formules waarin gebruikers kunnen bijbetalen om extra personen aan hun account toe te voegen. Daarnaast houdt het experiment opties in voor gebruikers om hun kijkgeschiedenis en recommendations te migreren naar een nieuw account.

Voor alle duidelijkheid: het is perfect oké om Netflix te delen met andere personen binnen je gezin. Het is dus toegestaan voor kleine Billy om naar zijn lugubere anime te zitten turen op z’n laptop terwijl mama en papa in de zetel zitten en op tv het nieuwste seizoen van The Last Kingdom bingen. En ja, zelfs lieve Samantha kan intussen op de iPad verder kijken naar Jane the Virgin. Allemaal oké, zolang je maar niet deelt met andere huishoudens. Het is dus niet oké om met Rudi van op het werk hetzelfde account te delen, zodat jullie morgen aan de koffieautomaat de strafste stoten uit Drive to Survive kunnen nabespreken.

Intussen blijven de abonnementsprijzen voor het platform stijgen. Een Premium-account kost je intussen al een dikke 18 euro per maand.

Gepubliceerd door Lazlo

De legende gaat dat Lazlo's eerste woordje "PlayStation" was. Straf, want Sony's iconische console verscheen pas twee jaar na z'n geboorte. Desondanks omschrijft Lazlo zichzelf intussen als een ware platform-agnost en verdeelt hij de koek tussen z'n PlayStation 5, Nintendo Switch en pc. Op genre-vlak is hij een alleseter, al heeft hij een bijzondere voorliefde voor alles met een sterk verhaal, of waar hij zich urenlang met z'n vrienden in kan verliezen.