Demon Veil nu live in Tom Clancy’s Rainbow Six Siege

Demon Veil, het eerste seizoen van het zevende jaar van Rainbow Six Siege, is nu speelbaar op alle platformen. 

Dit nieuwe seizoen brengt onder andere de Japanse operator Azami, gameplay-updates, de Team Deathmatch-gamemodus en een gloednieuwe map naar de game. Om de start van het nieuwe jaar te vieren is Tom Clancy’s Rainbow Six Siege gratis te spelen van 17 tot en met 24 maart op PlayStation en PC.

In Demon Veil ontdekken spelers een gloednieuwe verdediger: Azami. Haar Kiba Barrier-gadget geeft een compleet nieuwe draai aan de aanpak van zowel de verdediging als de aanval in de game. De Kiba Blade is een werpbare gadget die bij impact een zelf-uitzettend materiaal loslaat dat stolt tot een kogelvrij oppervlak. Hiermee worden gaten in muren, vloeren en plafonds snel gedicht, wat zorgt voor een mobielere en veelzijdigere verdedigingsaanpak. De Barrier is volledig kogelvrij, maar is kwetsbaar voor explosieven en melee-hits. Azami is uitgerust met een 9X19SVN of een ACS12 als primair wapen en een D-50 als secundair wapen.

Met de nieuwe operator gaan spelers, voor het eerst in drie jaar tijd, aan de slag op een gloednieuwe map; Emerald Plains. Spelers ontdekken deze Ierse map kort na lancering van Demon Veil.

Bovendien introduceert Demon Veil een nieuwe, permanente gamemodus; Team Deathmatch. Deze gamemodus biedt de ultieme opwarming voor spelers, maar creëert ook een meer casual ervaring binnen Rainbow Six Siege. Team Deathmatch werkt tevens als een geweldige introductie voor nieuwe spelers om een idee te krijgen van de Operators en verschillende maps.

Wat Team Deathmatch anders maakt is dat spelers blijven respawnen en gedurende de ronde van operator en uitrusting kunnen veranderen. In Team Deathmatch hebben spelers de keuze uit het volledige scala aan operators, ongeacht of deze aanvallers of verdedigers zijn. Ook mogen operators vaker gekozen worden in één team! Het kan dus goed zijn dat er in totaal tien Azami’s, Thorn’s of Kali’s in een map rondlopen. Speciale individuele vaardigheden en gadgets zijn uitgeschakeld en elke operator is voorzien van of flits-, inslag- of scherfgranaten naar keuze. Een ronde in Team Deathmatch is afgelopen als de timer op de klok is afgelopen of als één van de twee teams 75 punten heeft gehaald.

Andere updates die komen met Demon Veil zijn:

 • Elite skin voor Nomad
 • Match replay voor PlayStation- en Xbox- spelers
 • Het balanceren van Operators (Goyo en Valkyrie)
 • Universele niet-vergrotende richtkijkers op alle wapens
 • Het koppelen van een telefoonnummer aan een account om Ranked te spelen
 • Nieuwe mogelijkheid voor aanvallers mogelijk van operator en uitrusting te veranderen tijdens de voorbereidingsfase
 • Nieuw R6Fix aanmoediginsprogramma, een systeem dat spelers stimuleert problemen in het spel aan te geven door middel van beloningen

Ook is de Jaarpas weer terug in Rainbow Six Siege. Deze nieuwe Jaarpas is tot en met 28 maart tijdelijk verkrijgbaar in twee verschillende edities:

De reguliere Jaarpas bevat:

 • Vier seizoensgebonden Battle Passes
 • Veertien dagen vroegtijdige toegang tot nieuwe Operators

De Premium Jaarpas bevat onder andere:

 • Vier seizoensgebonden Battle Passes
 • Veertien dagen vroegtijdige toegang tot nieuwe Operators
 • Exclusieve exotische wapenskins
 • R6 Credits
 • Direct vrijspelen van twintig Battle Pass Tiers

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)