Bandai Namco kondigt Pac-Man Museum+ aan met veertien games

Pac-Man Museum+

Pac-Man is en blijft een icoon uit de gamegeschiedenis. De gele eetgrage blob zag in 1980 voor het eerst het levenslicht en volgens Bandai Namco is de tijd nu rijp voor een heus museum.

Voordat je écht helemaal van stapel loopt voor een fysiek museum, wil ik verduidelijken dat het om een nieuwe game gaat waarin maar liefst veertien verschillende games met Pac-Man in de hoofdrol zitten. Deze ‘plus’ variant is de sequel op Pac-Man Museum uit 2014.

Het grote verschil met de originele game is dat je door het spelen allerlei items kan vrijspelen die je in je eigen virtuele arcadehal kan zetten. Zo kan je arcadekasten, decoraties, achtergronden en muziek voor de jukebox vrijspelen om zo je arcadehal helemaal naar jouw aan te passen.

Dit zijn alle games die aanwezig zullen zijn in Pac-Man Museum+:

 • Pac-Man (1980)
 • Super Pac-Man (1982)
 • Pac & Pal (1983)
 • Pac-Land (1984)
 • Pac-Mania (1987)
 • Pac-Attack (1993)
 • Pac-In-Time (1995)
 • Pac-Man Arrangement (Arcade version as seen in Namco Classic Collection Vol. 2)
 • Pac-Man Arrangement (PSP version as seen on Namco Museum Battle Collection)
 • Pac-Man Championship Edition (2007)
 • Pac-Motos (originally included in Namco Museum Remix; 2007)
 • Pac ’n Roll Remix (originally included in Namco Museum Remix; 2007)
 • Pac-Man Battle Royale (2011)
 • Pac-Man 256 (Console version, 2015, 2016)

Pac-Man Museum+ komt op 27 mei 2022 naar Xbox One, PlayStation 4, Nintendo Switch en pc. Al zal de game ook compatibel zijn met PlayStation 5 en Xbox Series X|S. Tot slot is de game vanaf 27 mei ook deel uitmaken van de Xbox Game Pass-catalogus.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.