Het Chinese Tencent neemt de Poolse ontwikkelaar 1C Entertainment over

1C Entertainment

2022 gaat de gaming geschiedenisboeken ingaan als het jaar van de overnames. Microsoft sloeg de gamewereld met verstomming met hun bekendmaking dat ze Activision Blizzard willen overnemen. Daarna was het Sony’s beurt om Halo-bedenker Bungie binnen te halen.

Maar er is nog een gamesgigant op overnamekoers. En dat is er eentje die wij hier in het Westen al eens over het hoofd durven zien: het Chinese Tencent.

Dit bedrijf is in China gigantisch groot en heeft hier in het Westen ook zijn tentakels uitgelegd. Ze hebben ze meerderheidsbelangen bij ontwikkelaars Miniclip, Riot Games en Supercell. Maar ook bij Activision Blizzard, Epic Games en Ubisoft hebben ze aandelen.

Nu is de overname van de Poolse ontwikkelaar 1C Entertainment een feit. Deze ontwikkelaar kennen we vooral van de King’s Bounty- en Men of War-reeksen en de vliegsimulator IL-2 Sturmovik.

In november van vorig jaar raakten beide partijen akkoord en nu is de overname helemaal rond. Alle werknemers blijven in eerste instantie aan boord terwijl de studio de komende zes maanden een rebranding zal krijgen.

We are truly excited by this deal. It is an amazing opportunity for 1CE to achieve our wildest dreams and aspirations in the video games business,” zegt Tomasz Nieszporski van 1C Entertainment. “Our vision and passion will be now backed by a leading global games company, and I am humbled by the unique chance of working together with Tencent and the other top creative minds that are part of its global ecosystem.”

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.