Oddworld: Stranger’s Wrath HD verschijnt 11 februari op PS5 en Xbox Series X|S

In 2005 kreeg ik op een EA-event in Brussel de kans om een eerste blik te werpen op Oddworld: Stranger’s Wrath. En tot op vandaag ben ik nog steeds fan van die titel. Volgende week wordt dan ook een speciale week voor de fans zoals ik.

In 2011 kreeg deze western getinte action/adventure game, waarin Stranger en niet Abe centraal staat, reeds een HD-remaster voor de PlayStation 3 en pc. Uiteindelijk kreeg het spel nog een extra opknapbeurt en een upgrade toen het in 2020 op de Nintendo Switch verscheen.

Maar ook daar stopt het niet: de nieuwe versie die we volgende week mogen verwachten doet er nog een schepje bovenop. Dit met ondersteuning voor 4K en 60FPS op Series X|S en PS5.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)