Alle info over de Gran Turismo 7 State of Play-presentatie op een rij

Gran Turismo 7

Gisteren om 23u00 zond Sony een half uur durende State of Play-presentatie uit die volledig in het teken stond van Gran Turismo 7. Daarin kregen een pak nieuwe gameplay én info voorgeschoteld.

Ik zou je aanraden even de tijd te nemen om de presentatie volledig te herbekijken, want de grafische pracht spat bijna letterlijk van je scherm. Die vind je onderaan dit bericht.

Maar ik zet voor jou even de belangrijkste punten die producent Yazunori Yamauchi aanhaalde tijdens de presentatie.

 • Wagens en tracks
  In totaal zitten er meer dan 400 verschillende wagens in de game. Deze variëren van kleine standswagens tot de meest geschifte racemonsters. Deze bolides kunnen losgelaten worden op 97 circuits die verspreidt liggen over 34 verschillende locaties. Het gaat hier om een mix van echte en verzonnen circuits.
 • World map
  Dit is het belangrijkste scherm van de game volgens Yamouchi. Hier vind je namelijk alle onderdelen van Gran Turismo 7 terug.
 • Licences
  De rijbewijzen zijn helemaal terug! Deze zijn bedoeld om nieuwe gamers wegwijs te maken in het autoracen. Het is niet bekend of je bepaalde rijbewijzen moet halen om achterliggende races te kunnen rijden.
 • Gran Turismo Café
  In het centrum van deze kaart vind je het nieuwe Gran Turismo Café terug. In dit café krijg je een menu dat je moet zien te vervolledigen door races te rijden. In ruil krijg je daarvoor extra beloningen. Het mooie is dat de ontwerpers van de bolides die je daar vrijspeelt persoonlijk uitleg geven over hun werk. Op die manier moet je helemaal ondergedompeld worden in de autowereld.
 • Brand Central
  Dit is een immens winkelcentrum waar je nieuwe auto’s kan gaan shoppen. Het gaat hier om 300 wagens met een bouwjaar van 2001 of later. Je kan hier ook bij elk merk terecht in het museum waarin je de geschiedenis ontdekt.
 • Used Cars Central
  Hier vind je een ruime selectie van tweedehandswagens terug. Deze kunnen goedkoper, maar ook duurder zijn dan hun initiële verkoopsprijs. De prijzen en het aanbod wordt elke dag aangepast door Polyphony Digital.
 • Legend Cars
  Op deze locatie vind je de meest iconische wagens uit de autogeschiedenis terug. Begin maar al te sparen!
 • Tuning en customization
  Goed nieuws, want tuning is terug! Er worden een 60-tal verschillende type performance parts voorzien per wagen om zo je bolide te upgraden zoals jij dat wil. Hetzelfde geldt voor het visuele aspect. Je krijgt nu een pak meer mogelijkheden om het uiterlijk van je wagen aan te passen. Deze liveries kan je ook delen met andere gamers.
 • Car physics
  Het is vanzelfsprekend dat de weggedrag van de verschillende bolides naar een hoger niveau getild wordt. Hiervoor werd beroep gedaan om heel wat experten, waaronder Lewis Hamilton.
 • Adaptieve triggers en haptische feedback
  De game zal volledig gebruik maken van de mogelijkheden van de DualSense-controller. Via de adaptieve triggers zal je kunnen voelen wanneer je wielen bijvoorbeeld blokkeren als je te hard remt. Daarnaast wordt onder andere de haptische feedback gebruikt om de vibraties van je banden te laten voelen.
 • Visuals
  De PlayStation 5-versie zal gebruik maken van Ray-Tracing om lichtinval op een realistische manier na te bootsen. Dit moet zorgen voor ongekend realisme.
 • Weersysteem
  Het lijkt erop dat Polyphony alles uit de kast heeft gehaald om tijd en weer zo realistisch mogelijk weer te geven. Zo zal een zonsondergang in Azië anders zijn als die in Europa. Bovendien zullen circuits ook realistisch opdrogen waardoor plekken waar er putten zijn of wagens niet rijden langer nat zullen blijven liggen.
 • Music Replay
  Deze mode past de beelden die je te zien krijgt automatisch aan de muziek die je geselecteerd hebt.

Gran Turismo 7 verschijnt op 4 maart voor PlayStation 5 en PlayStation 4.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

3 gedachten over “Alle info over de Gran Turismo 7 State of Play-presentatie op een rij

 1. Het ziet er allemaal zeer slick & posh uit, miss een beetje steriel zelfs maar passie is toch wat me bijbleef na het bekijken van deze SOP. GT, de reden waarvoor ik destijds een PSX kocht 🙂

   1. Indeed, en wat ik nooit meer zal vergeten is dat mijn memory card met alle behaalde rijbewijzen op dag gewoon “corrupt” was. Het is maar een game maar daar heb ik serieus lange tijd op gevloekt 🙂

Reacties zijn gesloten.