fbpx

Beheer een veldhospitaal tijdens de Eerste Wereldoorlog in War Hospital

War Hospital

Strategiegames kenden in de jaren ’90 en 2000 hun glorietijden. Denk aan games als Command & Conquer, Age of Empires, XCOM, Rollercoaster Tycoon en vele anderen. Gelukkig zien we laatste jaren een kleine revival, en dat kunnen we alleen maar toejuichen.

Uitgever Nacon en ontwikkelaar Brave Lamb werken mee aan deze revival met War Hospital, een survival- en strategy-game waarin we een veldhospitaal beheren tijdens de Eerste Wereldoorlog. 

De nieuwe filmische trailer confronteert ons met de harde realiteit van oorlog, waarin alle keuzes noodlottige consequenties kunnen hebben. Om voor de zieken en gewonden te zorgen, moeten we de middelen waarover we beschikken zo goed mogelijk benutten. Deze beslissingen hebben dan directe gevolgen voor de gewonden, terwijl de verschrikkingen van de loopgraven nooit zijn te voorspellen.

Naast het behandelen van patiënten, moeten we ook moeilijke beslissingen nemen die hun invloed zullen hebben op het moreel van het personeel, de beschikbaarheid van middelen en soms zelfs de loop van de geschiedenis.

War Hospital lijkt een erg waarheidsgetrouwe game te worden. De ontwikkelaars kregen namelijk de hulp van de British Imperial War Museums om een getrouwe reproductie van de omstandigheden aan het front en in de loopgraven te reproduceren. Bovendien zullen ook de medische middelen die in die tijd beschikbaar waren aanwezig zijn.

War Hospital staat op dit moment gepland in Q4 van 2022 voor consoles en PC.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d