Steam past refund systeem aan voor ontevreden Battlefield 2042-spelers

Wanneer je een game fysiek koopt en niet tevreden bent kan je deze wel altijd doorverkopen aan iemand anders. Maar in het geval van digitale games is dat een ander verhaal. Zo is het via Steam, PlayStation of Microsoft niet altijd eenvopudig om je geld terug te krijgen.

Iets wat voor heel wat ontevreden Battlefield 2042-spelers, en dat zijn er heel wat, niet om te lachen is. Maar kijk, bij Valve/Steam, hebben ze zoveel medelijden met die mensen dat ze hun refund systeem hebben aangepast.

Gewoonlijk zijn er een aantal voorwaarden waaraan moet worden voldaan om in aanmerking te komen voor een terugbetaling via Steam. Denk hier aan het spel niet langer dan twee uur spelen, en het verzoek om terugbetaling binnen 14 dagen na aankoop te doen. Maar dit lijkt dus te zijn aangepast als we Reddit-gebruiker u/Roboserg mogen geloven.

Hij postte namelijk het volgende op de de r/battlefield2042 subreddit: “Bedankt Steam voor het terugbetalen van mij dit meesterwerk van een spel met meer dan 2u speeltijd en meer dan 14 dagen sinds aankoop.

In de bijgevoegde screenshots, die de interacties van de gebruiker met Steam Support laten zien, werd het verzoek aanvankelijk geweigerd, maar toen de gebruiker vertelde dat de bugginess van het spel de oorzaak was dat hun speeltijd boven de twee uur kwam, werd hun verzoek toch geaccepteerd.

Ben je dus zelf niet tevreden en wil je jouw centen terug via Steam dan is dit het moment…

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)