Ook NVIDIA pakt stevig uit op CES 2022

nvidia

Hardware, het is niet mijn ding. Waarmee ik bedoel dat ik technisch helemaal niet aangelegd ben om met computers en hardware te prutsen. Ik heb maar 1 ding nodig en dat is de aan/uit-knop. Gelukkig zorgen merken als Asus, RoG, Razer, OMEN, en ga zo maar door, er voor dat alles op wieltjes loopt. En dat is ook zo voor NVIDIA.

Onderstaande info komt uit het persbericht.

 
NVIDIA’s CES 2022 Special Address vond gisteren plaats en bevatte een stortvloed aan nieuwsberichten van NVIDIA. 
 
Voor GeForce onthulde NVIDIA meer dan 160 gaming en Studio GeForce-gebaseerde laptopontwerpen, evenals nieuwe desktop en laptop GeForce RTX GPU’s en technologieën. NVIDIA kondigde ook nieuwe RTX-versnelde content aan en de uitbreiding van zowel GeForce NOW-cloud gaming als het NVIDIA Studio-ecosysteem, inclusief de lancering van NVIDIA Omniverse voor individuele creators. GeForce RTX-gamers krijgen tien nieuwe NVIDIA RTX-titels die ray tracing en/of NVIDIA DLSS hebben geadopteerd en zeven nieuwe NVIDIA Reflex-games. Naast games hebben we ook een nieuwe monitorklasse aangekondigd – 1440p esports-monitoren – en zes nieuwe Reflex muizen.   

160+ nieuwe laptops met de RTX 30-serie GPU’s, plus een paar nieuwe laptop GPU’s
’s Werelds topfabrikanten brengen meer dan 160 gaming- en studiolaptops op de markt die zijn gebaseerd op de revolutionaire NVIDIA Ampere-architectuur, met tweede generatie RT Cores voor ray tracing en derde generatie Tensor Cores voor DLSS en AI. Naast de nieuwste generatie CPU’s omvatten de nieuwe laptops een breed scala aan vormfactoren, zoals dual screens, easels, convertibles en nieuwe 14″ draagbare krachtpatsers, waarbij vele zijn voorzien van G-SYNC en 1440p-schermen. 

Het Studio-platform omvat ook een breed scala aan NVIDIA Studio-laptops, met ontwerpen van ASUS, MSI en Razer aangedreven door de nieuwe GeForce RTX 3080 Ti en 3070 Ti laptop GPU’s. Met de nieuwste RTX GPU’s zijn deze laptops gemiddeld 7x sneller voor 3D-rendering dan de nieuwste MacBook Pro 16. Ze ondersteunen meer dan tweehonderd creatieve toepassingen, evenals RTX-versnelde ray tracing, AI en NVIDIA’s high-performance videoprocessor, waardoor ze de perfecte tool zijn voor elke creator workflow. 
 
NVIDIA’s lancering van de GeForce RTX 3080 Ti laptop GPU brengt de vlaggenschip 80 Ti klasse van GPU’s voor het eerst naar laptops. Met 16 GB van het snelste GDDR6-geheugen ooit geleverd in een laptop, levert de RTX 3080 Ti hogere prestaties dan de desktop NVIDIA TITAN RTX. RTX 3080 Ti laptops beginnen bij $ 2.499.
 
De nieuwe GeForce RTX 3070 Ti is tot 70 procent sneller dan RTX 2070 SUPER laptops en kan 100 frames per seconde leveren bij een resolutie van 1440p. RTX 3070 Ti laptops beginnen bij $ 1.499. 
 
De nieuwe laptops zijn vanaf 1 februari verkrijgbaar.  Niet langer in Beta – NVIDIA Omniverse gelanceerd voor ontwikkelaars
NVIDIA Omniverse is uit de Beta en nu beschikbaar zonder kosten voor miljoenen individuele creators met GeForce RTX en NVIDIA RTX GPU’s. 
 
NVIDIA kondigde ook nieuwe ontwikkelingen aan voor de Omniverse Machinima-applicatie met nieuwe gratis game personages, objecten en omgevingen uit Mechwarrior 5, Shadow Warrior 3 (bestaande game-assets zijn onder andere Squad!, Mount & Blade: Bannerlord 2). 
 
NVIDIA kondigde ook nieuwe updates aan voor Omniverse Audio2Face met blendshape-ondersteuning en directe export naar Epic’s MetaHuman. 
 
Andere nieuwe Omniverse-platformfuncties omvatten: Omniverse Nucleus Cloud early access programma – maakt “one-click-to-collaborate” eenvoudig delen van grote Omniverse 3D-scènes mogelijk, overal ter wereld. Alleen op aanvraag. Integratie met 3D-marktplaatsen – biedt creators een eenvoudigere manier om hun scènes op te bouwen met vooraf gebouwde assets zoals bomen of gordijnen. TurboSquid, CGTrader bieden nu Omniverse-ready assets aan. Sketchfab, Daz3D, ActorCore binnenkort beschikbaar.  


De nieuwe NVIDIA GeForce RTX 3050 GPU 
NVIDIA heeft zijn familie van op Ampere-architectuur gebaseerde GPU’s verder uitgebreid met de GeForce RTX 3050. Het is de nieuwste toevoeging aan de GeForce RTX-familie, heeft 8GB aan geheugen, 2560 cores en is ontworpen om uitstekende prestaties te leveren bij een resolutie van 1080p.

De prijs begint bij $ 249 en is beschikbaar vanaf 27 januari 2022.  


Tien nieuwe RTX-games
NVIDIA kondigde ook 10 nieuwe RTX-games aan, die gebruikmaken van GPU-versnelde ray tracing en/of NVIDIA DLSS-gamingtechnologieën om nieuwe niveaus van realisme te bieden. De nieuwe RTX-titels omvatten: De Anacrusis (DLSS) The Day Before (DLSS, ray-traced reflecties, ambient occlusion en NVIDIA RTX Global Illumination) Escape from Tarkov (DLSS) HITMAN III (DLSS) Midnight Ghost Hunt beta (DLSS) Phantasy Star Online 2 New Genesis (DLSS) Rainbow Six Extraction (DLSS) Ratten Reich (NVIDIA DLSS, ray-traced reflecties, schaduwen en NVIDIA RTX Global Illumination) SUPER PEOPLE (DLSS, NVIDIA RTX Global Illumination) Voidtrain (DLSS, ray-traced reflecties, globale verlichting en ambient occlusion) NVIDIA heeft ook een gloednieuwe Dying Light 2 Stay Human RTX On trailer in première gebracht, die je hieronder kunt bekijken. Dying Light 2 Stay Human lanceert op 4 februari 2022 met DLSS, ray-traced global illumination, reflecties en schaduwen.  

NVIDIA Reflex breidt uit naar nieuwe gaming genres, 7 nieuwe integraties!
Gamers en game-ontwikkelaars erkennen dat het verminderen van systeemlatentie de sleutel is tot een geweldige game-ervaring en daarom is er het afgelopen jaar zo’n enorme groei geweest in het low latency ecosysteem van NVIDIA Reflex. Reflex wordt ondersteund in acht van de top tien competitieve shooters, waaronder Apex Legends, Valorant en Fortnite. Meer dan 20 miljoen GeForce-spelers concurreren elke maand met Reflex ON. NVIDIA’s Reflex Analyzer, waarmee spelers eenvoudig de systeemlatentie kunnen meten, wordt ondersteund door meer dan vijftig muizen en beeldschermen.

Een nieuwe categorie van schermen – de 1440p Esports Display
Met de wereldwijde groei in esports is de vraag naar esportsbeeldschermen elk jaar verdubbeld. 1080p-schermen hebben esports meer dan een decennium beheerst – omdat de lagere resolutie hogere framerates en snellere verversingsfrequenties mogelijk heeft gemaakt.  Met de huidige high-end GeForce RTX GPU’s die esports games renderen boven 360 FPS bij 1440p – is de industrie klaar voor een verandering.

Op CES 2022 tilt NVIDIA esports naar een hoger niveau met een nieuwe categorie esports-displays — 1440p, 27″ G-SYNC en tot 360Hz met nieuwe Esports Vibrance en de Reflex Latency Analyzer.  Deze displays zijn ook Dual-Format, waardoor gamers de optie hebben om te spelen op 1080p, 25″. Met de nieuwe G-SYNC Esports Displays bij 1440p en 360Hz kunnen gamers op hun best spelen zonder compromissen te sluiten.  De toekomst van esports-monitoren is hier met nieuwe displays die binnenkort beschikbaar zijn van AOC, ASUS, MSI en Viewsonic.  

Naast de nieuwe 1440p G-SYNC Esports Displays, kondigen we twee 4k-schermen van Asus en Acer aan – beide uitgerust met NVIDIA Esports Vibrance en Reflex Analyzer. 
 
 

Uitbreiding van het Reflex-ecosysteem met 6 nieuwe Reflex Muizen
Met de NVIDIA Reflex Analyzer kunnen spelers eenvoudig de systeemlatentie meten en deze wordt ondersteund door meer dan vijftig muizen en beeldschermen.

Reflexmuizen bieden de mogelijkheid om de volledige systeemlatentie te meten wanneer ze worden gekoppeld aan een Reflex Analyzer-display. Sluit jouw Reflex Mouse gewoon aan op de juiste USB-poort van een Reflex-compatibel beeldscherm en je kan aan de slag. 

Tijdens CES 2022 kondigden we zes nieuwe Reflex-muizen aan van Alienware, AGON, CORSAIR, EVGA en Logitech.  

GeForce NOW wordt steeds beter
Meer games, meer apparaten en verbeterde netwerken worden geleverd aan het GeForce NOW-ecosysteem. Vandaag heeft NVIDIA de uitbreiding van haar samenwerking met Electronic Arts aangekondigd, waardoor Battlefield 4 en Battlefield V naar GeForce NOW komen, vanaf vandaag te streamen.

NVIDIA kondigde ook een samenwerking aan met Samsung om GeForce NOW te integreren in haar Smart-tv’s, te beginnen in het tweede kwartaal van dit jaar. Dit volgt op de beta-release van vorige maand van de GeForce NOW-app voor LG 2021 WebOS Smart-tv’s. Samenwerkend met AT&T als een 5G Technische Innovatiepartner, brengt GeForce NOW ​de kracht van pc-gaming naar mobiele apparaten. Vanaf januari kunnen AT&T-klanten met een 5G-apparaat op een onbeperkt 5G-abonnement of een gekwalificeerd onbeperkt abonnement gratis een GeForce NOW Priority-lidmaatschap van zes maanden krijgen.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)