Kartracer Chocobo GP verschijnt op 10 maart 2022

Chocobo GP

Square Enix laat ons weten dat Chocobo GP, een nieuwe kartrace-ervaring in het Chocobo-universum, op 10 maart 2022 digitaal verschijnt voor de Nintendo Switch.

In de game kunnen we met Chocobo en vrienden racen op verschillende, uitdagende banen die zijn geïnspireerd door diverse beroemde locaties uit de Chocobo- en Final Fantasy-universum. Diezelfde dag wordt trouwens ook Chocobo GP Lite uitgebracht, een gratis downloadbare versie van de game.

De trailer toont al het plezier en spektakel wat we begin volgend jaar in de game kunnen beleven. Hij introduceert ook de nieuwe spelstanden die we kunnen spelen, naast de Story Mode en de Chocobo GP Mode met knock-out-toernooien voor 64 spelers:

  • Time Attack: Spelers kunnen proberen hun eigen records te breken op verschillende banen. Daarnaast kunnen spelers het asynchroon opnemen tegen spelers van over de hele wereld* om de beste tijden te halen.
  • Series Race: Spelers strijden om de eerste positie in een serie van vier races, alleen of met vrienden.
  • Custom Race: Spelers kunnen hun eigen uitdagende races creëren met aangepaste regels, zowel alleen als met vrienden.

In Chocobo GP Lite kunnen we de proloog van de Story Mode spelen en deelnemen aan lokale en online multiplayerraces met maximaal acht spelers, mits zo’n multiplayerrace is gestart door een vriend die de volledige versie van de game bezit. Chocobo GP Lite biedt spelers ook toegang tot de Chocobo GP, met toernooien voor maximaal 64 spelers.

Spelers kunnen hun opgeslagen gegevens van Chocobo GP Lite overzetten naar de volledige game, zodat ze naadloos al hun voorwerpen en vorderingen kunnen overzetten naar het grotere race-avontuur.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)