Gerucht: Ubisoft overweegt ontwikkeling Beyond Good & Evil 2 stop te zetten

Beyond Good And Evil 2

Het enthousiasme bij gamers wereldwijd was ontzettend groot toen Ubisoft tijdens de E3 van 2019 een laatste, grootste update gaf rondom de ontwikkeling van Beyond Good & Evil 2.

Sindsdien is het akelig stil rondom de game. Het enige wat de laatste maanden naar buiten kwam, was dat bedenker en bezieler Michel Ancel in 2020 het bedrijf verliet. Hij suste meteen de gemoederen door te zeggen dat de ontwikkeling erg goed vorderde en dat hij vond dat de tijd gekomen was om andere oorden op te zoeken.

Echter zou het allesbehalve goed gaat met de ontwikkeling van Beyond Good & Evil 2. Volgens insider/journalist Tom Henderson bevindt de game zich momenteel in een ontwikkelingscrisis. Door het vertrek van Ancel zou de creatieve richting ontbreken waardoor er dus geen duidelijke visie meer is.

Het erge aan de situatie is dat de game niet meer in de toekomstplannen van Ubisoft zou passen, waardoor heel wat ontwikkelaars vrezen dat binnenkort het doek valt over de game en dat al het werk in de vuilbak verdwijnt.

Ondanks dit alles, zou Beyond Good & Evil 2 nog steeds in ontwikkeling zijn. Al is het de vraag voor hoe lang nog…

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.