Mister Far Cry himself, Dan Hay, verlaat Ubisoft na tien jaar trouwe dienst

Zelf heb ik de eer gehad om Dan Hay, de man achter Ubisofts succesreeks Far Cry, meerdere keren te ontmoete op diverse beurzen wereldwijd. Maar het ziet er nu naar uit dat dit in de toekomst niet meer het geval zijn…

Dan Hay (Far Cry 5, Far Cry 3, 4, Blood Dragon, Primal en New Dawn) liet immers weten dat hij na tien jaar trouwe dienst besloten heeft om de studio te verlaten. Onderstaand bericht stuurden beide partijen de wereld in:

Na meer dan 10 jaar bij Ubisoft heeft Dan Hay aangekondigd dat hij een nieuw hoofdstuk in zijn professionele leven gaat volgen en dat hij op 12 november vertrekt“, aldus Ubisoft. “Dan is de uitvoerend directeur van Far Cry geweest en heeft een ongelooflijk multidisciplinair team ontwikkeld om te produceren wat een van de populairste games in de geschiedenis van Ubisoft is geworden. Hoewel Dan niet heeft aangekondigd waar zijn pad hem naartoe leidt, hebben we er alle vertrouwen in dat het hem de nieuwe uitdagingen en ervaringen zal bieden die hij zoekt en verdient. We danken Dan voor zijn vele bijdragen door de jaren heen en wensen hem het allerbeste voor de toekomst.”

Ubisoft laat weten dat het Far Cry-team voorlopig geleid zal worden door Sandra Warren in Montreal.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)