Boek over de geschiedenis van RuneScape komt morgen uit

RuneScape, een van de meest iconische RPG’s, viert zijn 20e verjaardag. Dat doet het aan de hand van verschillende in-game events, maar ook door een interessant boek op de markt te brengen dat de geschiedenis van de game verteld.

Het boek kreeg toepasselijk de naam RuneScape: The First 20 Years mee en gunt ons een blik achter de schermen. Het brengt de geschiedenis en artwork van de spelwereld van Gielinor in kaart verspreidt over 224 pagina’s.

Het boek is geschreven door journalist Alex Calvin en behandelt de belangrijkste verhalen achter het ontstaan van RuneScape, de mensen achter de game, de evoluatie van de game en waar het nu heen gaat. Je mag je dus verwachten aan exclusieve interviews met ontwikkelaars en honderden full-colour-illustraties die de evolutie van de voorbije twee decennia laten zien.

RuneScape: The First 20 Years – An Illustrated History wordt uitgegeven door Dark Horse Books en Jagex en is vanaf morgen verkrijgbaar in boekhandels, stripwinkels en online met een adviesprijs van €39,99.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.