Dbrand stopt met tegenzin de verkoop van custom PS5-faceplates

PlayStation 5

Dbrand is een bedrijf dat onder andere skins, cases en screenprotectors op de markt brengt voor onder andere smartphones. Vorig jaar kondigden ze met veel bombarie aan dat ze custom faceplates voor de PlayStation 5 op de markt zouden gaan brengen.

Op dat moment meldde Sony zich al even bij het Canadese merkt met de opmerking dat het niet de bedoeling kan zijn om gepatenteerde artikelen uit te brengen zonder toestemming van het Japanse bedrijf.

Dbrand bedankte vriendelijk en zei letterlijk tegen Sony dat ze maar naar de rechten moesten trekken en een aanklacht indienen als ze het écht meenden. Best straffe taal voor een klein Canadees merk. Ze voerden hun plannen door en brachten prachtige zwarte faceplates op de markt.

De zwarte darkplates van Dbrand die tot vorige vrijdag te koop waren.

Tot zaterdag, want dan ging de pagina waarop je de faceplates voor de PlayStation 5 kon bestellen genadeloos offline. In de plaats daarvan verscheen een pagina waarop verschillende artikels te vinden zijn over de zogenaamde darkplates.

In een statement naar de website The Verge stelt het bedrijf dat Sony een zogenaamde cease and desist-brief in de bus heeft gekregen van Sony waarin vermeld staat welke inbreuken Dbrand maakt op de patenten van Sony.

Dbrand zegt op dit moment te willen meewerken met het Japanse bedrijf, maar dat het niet van plan is op lange termijn toe te geven aan deze eisen van terroristen. In een uitgebreide post op Reddit, die je onderaan dit bericht vindt, laat het Canadese bedrijf duidelijk zijn tanden zien en laat het zelfs een paar keer het f-woord vallen en sluit het letterlijk af met de woorden “In closing, fuck you and especially fuck Sony. Talk soon.”

Ik zet mijn popcorn alvast klaar, want het vervolg zou wel eens vuurwerk kunnen geven…

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.