GERUCHT: Dragon Age 4 komt niet naar last-gen consoles

Dragon Age 4

Door heel wat RPG-liefhebbers wordt er reikhalzend uitgekeken wat Electronic Arts gaat doen met Dragon Age 4. De game werd al een hele tijd geleden aangekondigd, maar buiten wat concept art hebben we nog niets gezien van de game.

Maar er beweegt gelukkig heel veel op de achtergrond, want de ontwikkeling verloopt naar wens. Goed nieuws voor de fans, maar toch zullen ze hun verwachtingen wat moeten bijstellen.

Journalist Jeff Grubb zegt in een artikel op Venturebeat dat hij uit verschillende bronnen binnen het ontwikkelteam vernomen heeft dat Dragon Age 4 enkel in ontwikkeling is voor PC, PlayStation 5 en Xbox Series X|S. Eigenaars van een PlayStation 4 of Xbox One zullen dus een nieuwe console in huis moeten halen willen ze van de game genieten.

Als reden wordt meegegeven dat het verschil tussen de last- en current-gen consoles te groot wordt op vlak van rekenkracht en dat daarom gekozen werd om de last-gen versies te laten vallen. Bovendien hopen ze bij EA dat de PS5 en XBXSX voldoende beschikbaar zullen zijn tegen het moment dat Dragon Age 4 het levenslicht ziet.

Wanneer dat exact zal zijn, is nog niet geweten. Al wordt er door verschillende bronnen gemikt op een release in 2023.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.